Site icon svakodnevno.me

WhatsApp prestaje raditi na ovim telefonima za par dana. Provjerite je li vaš među njima

WhatsApp prestaje raditi na ovim telefonima za par dana. Provjerite je li vaš među njima


WhatsApp redovito ažurira listu telefona za koje više neće imati podršku, kako dodaju nove mogućnosti, a najnovija stupa na snagu 24. listopada.

Radi se prvenstveno o iznimno starim uređajima, često starijima od 10 godina, pa tako oni koji imaju Android stariji od verzije 5, više neće moći koristiti najnoviji WhatsApp na svojim uređajima. 

– Kako bi odlučili ono što ćemo prestati podržavati, kao i druge kompanije, gledamo koji su uređaji i softveri najstariji i imaju najmanji broj aktivnih korisnika. Ti uređaji također vjerojatno nemaju ni najnovija sigurnosna ažuriranja ili funkcionalnosti koje su nužne da bi WhatsApp radio – navodi se u službenoj obavijesti.

Naravno, WhatsApp savjetuje onima koji eventualno koriste te stare uređaje, a među njima su i iPhone 5 i 5c, da naprave sigurnosnu kopiju poruka do tog dana kako bi imali poruke na novim uređjima. 

To znači da korisnici više neće moći instalirati najnoviju verziju aplikacije, a WhatsApp za njih neće slati ažuriranja i zakrpe. Ako prestane podrška za određene uređaje, korisnici će nekoliko puta dobiti podršku i podsjetnik da nadograde uređaj kako bi koristili WhatsApp i dalje, navode.

Ovo je popis uređaja koji gube podršku

Samsung Galaxy S2Nexus 7iPhone 5iPhone 5cArchos 53 PlatinumGrand S Flex ZTEGrand X Quad V987 ZTEHTC Desire 500Huawei Ascend DHuawei Ascend D1HTC OneSony Xperia ZLG Optimus G ProSamsung Galaxy NexusHTC SensationMotorola Droid RazrSony Xperia S2Motorola XoomSamsung Galaxy Tab 10.1Asus Eee Pad TransformerAcer Iconia Tab A5003Samsung Galaxy SHTC Desire HDLG Optimus 2XSony Ericsson Xperia Arc3



Source link

Exit mobile version