Site icon svakodnevno.me

Nediljko Labrović ove sezone ima jednak broj asistencija kao Marko Livaja

Nediljko Labrović ove sezone ima jednak broj asistencija kao Marko Livaja

Samo četiri minute nakon što je “Božjom rukom” Diego Armando Maradona doveo Argentinu u vodstvo protiv Engleske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Meksiku, Peter Beardsley izgubio je na sredini loptu od Josea Luisa Cuciuffoa, ona je došla do Hectora Henriquea, a ovaj dodao Maradoni za “Gol stoljeća”. 

Za one mlađe, opisat ćemo o kakvoj se asistenciji radi.

Dakle, Henrique je na 60 metara od engleskog gola dodao loptu Maradoni, koji je bio odmah do njega.

Foto: SVEN SIMON

A onda kreće Maradona šou. Prvo se na 60 metara od gola riješio Beardsleya, potom okrenuo Rieda, pa je izvisio i Hodge. Maradona se lažnjakom oslobađa Butchera, potom siječe Rieda, koji ga je cijelo vrijeme neumorno pratio. Nakon što je riješio Fenwicka, za kojeg je također imao spremljen lažnjak, ostao je još golman Peter Shilton. 

Naravno, i njega je Maradona zaobišao.

– S takvom asistencijom Maradona nije mogao promašiti – našalio se mnogo godina kasnije Henrique. 

A onda i objasnio.

– Vidio sam naprijed da je Burruchaga u trku, čak me tražio loptu, no bilo je sigurnije dodadi Diegu na par metara. 

Tako je ta asistencija ušla u povijest.

Marko Livaja, eto, u posljednjih šest utakmica nema niti jednu asitenciju pa bi zlata vrijedna bila i ova “Henriqueovska”. Zapravo, u posljednjih šest utakmica više asistencija od Livaje ima i Nediljko Labrović, golman Rijeke.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Labrović je  u utakmici Slaven Belupa i Rijeke loptu dodao Niki Galešiću, a onda ovaj napravio slalom i u Koprivnici zabio za pobjedu. Bila je to jedina asistencija Labrovića u posljednjih šest utakmica, Livaja nema niti jednu. U rubrici postignuti golovi u posljednjih šest utakmica također imaju istu brojku – nulu.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Posljednji gol Livaja je zabio 26. kolovoza Rudešu, a od tada je prošlo dva mjeseca. Previše za igrača takve klase. 

Marko Livaja najbolji je Hajdukov igrač i njegova apstiencija itekako se odrazila na utakmice Hajduka. Primjerice, manje golova od Hajduka zabile su samo tri momčadi, Istra, Gorica i Rudeš. 



Source link

Exit mobile version