Site icon svakodnevno.me

Samsung otkrio dva nova pristupačna tableta. Galaxy Tab A9 i A9+ od danas su i kod nas

Samsung otkrio dva nova pristupačna tableta. Galaxy Tab A9 i A9+ od danas su i kod nas


Samsung Electronics predstavio je novu Galaxy Tab A9 seriju koja stiže u dvije veličine, a radi se o Galaxy Tab A9 i Galaxy Tab A9+ modelima.

– Vjerujemo da svatko zaslužuje priliku iskusiti najnovije inovacije u tehnologiji tableta. Najnovijim izdanjem Galaxy Tab A serije uživanje u sjajnoj zabavi i produktivnom mulititaskingu u cijelom Galaxy ekosustavu činimo lakšim nego ikada – rekao je TM Roh, predsjednik i voditelj MX (Mobile eXperience) Business odjela, Samsung Electronics.

Galaxy Tab A9 i A9+ nude najveće zaslone tableta Galaxy A serije do sada, sa zaslonima od 8,7 i 11 inča. Veći A9+ ima i bolje osvježenje slike, od 90 Hz te četiri zvučnika s Dolby Atmos podrškom. On podržava i 5G veze. Galaxy Tab A9 ima dva zvučnika i LTE povezivost.

Oba tableta imaju elegantan i ujednačen dizajn sa stražnjim poklopcem meke teksture, što ih čini jednostavnima za rukovanje.

Tab A9 pokreće Mediatek Helio G99 procesor s osam jezgri, dok je u većem Tab A9+ Snapdragon 695 5G čipset.

Oba dolaze u varijantama od 4/64 ili 8/128 GB memorije i veća kombinacija svakako bi bila bolji izbor.

Oba modela imaju 8 mpx kameru koja snima Full HD video, no na Tab A9 sprijeda je 2 mpx kamera, a na A9+ kamera od 5 mpx.

Treba istaknuti i da Tab A9 ima bateriju od 5100 mAh, dok je u većem tabletu njen kapacitet 7040 mAh. 

Galaxy Tab A9+ donosi multitasking na razini osobnog računala uz Samsung DeX, a multiaktivni prozor omogućuje do tri podijeljena zaslona za maksimalno iskorištavanje mogućnosti multitaskinga. Korisnici serije Galaxy Tab A sada mogu snimati svoj zaslon pomoću opcije Screen Recorder, što olakšava naknadni pregled informacija i sadržaja.

Galaxy Tab A serija omogućuje i jednostavniju povezanost Samsung Galaxy uređaja, tako da korisnici mogu jednostavno premještati sadržaj između pametnog telefona, tableta i TV monitora. Quick Share pojednostavljuje dijeljenje datoteka bez potrebe za uparivanjem uređaja, što korisnicima olakšava slanje omiljenih sadržaja između uređaja.

Knox brine za podatke

Nova Galaxy Tab A serija također osigurava sigurnost i zaštićenost podataka uz Samsung Knox, nagrađivanu, višeslojnu sigurnosnu platformu. Nadzorna ploča za sigurnost i privatnost omogućuje korisnicima da lako vide i kontroliraju što se događa s njihovim podacima. Uz funkciju privatnog dijeljenja sadržaja, sadržaj se šifrira prije dijeljenja. Pošiljatelj može postaviti dozvole za pristup, datume isteka i još mnogo toga kako bi bio bezbrižan prilikom slanja osjetljivih informacija, a uz Secure Wi-Fi, korisnici mogu ponijeti svoj Galaxy Tab A9 ili A9+ na put bez brige o izlaganju rizičnim dijeljenim internetskim mrežama. Internetski promet je šifriran, a aplikacije za praćenje blokirane su tako da je pregledavanje privatno i sigurno.

Samsung Kids djeci pomaže u sigurnom kretanju digitalnim svijetom. Jednostavnim postavljanjem roditelji i skrbnici mogu nadzirati i kontrolirati dječje digitalne aktivnosti, pristupiti postavkama, izraditi dječje profile, postaviti vrijeme za igru ​​i pratiti sadržaj koji djeca konzumiraju. 

Dostupnost

Galaxy Tab A9 serija dostupna je od 23. listopada. Galaxy Tab A9 dostupan je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 189 EUR, a Galaxy Tab A9+ od 265 EUR7. Serija dolazi u tri profinjene boje8: grafitnoj, srebrnoj i tamnoplavoj.



Source link

Exit mobile version