Site icon svakodnevno.me

Sjajni Sekulić odvao Olmissum do prve pobjede u skupin futsal Lige prvaka

Sjajni Sekulić odvao Olmissum do prve pobjede u skupin futsal Lige prvaka

U prvom ogledu Glavne runde Futsal Lige prvaka hrvatski doprvak Olmissum upisao je na domaćem parketu u Omišu pobjedu protiv kazahstanskog Ayata 3-2. Pred oko 500-tinjak gledatelja u dvorani Sportskog centra Ribnjak momčad trenera Frane Despotovića opravdala je ulogu favorita protiv kazahstanskog prvaka, u čijim redovima igra čak sedam Brazilaca. Ayat je dobro poznat hrvatskim ljubiteljima futsala, pogotovo u Dalmaciji, jer su se već dva puta sastajali s Novim vremenom u Makarskoj. I svaki put su se pokazali kao čvrst i neugodan suparnik.

Prvi su zaprijetili zeleno – modri, Sekulić je dva puta sjajno šutirao s desetak metara, prvi šut mu je s gol crte skinuo Abdumanapuly, a drugi odlični golman Gomes. Ali i Olmissum je na golu imao sjajnog Čizmića koji je u nekoliko navrata obranio opasne šuteve gostujućih igrača. Sekulić je nastavio prijetiti, njegov šut s gol linije skinuo je Leanderson, a onda je napadač Olmissuma propustio najbolju priliku za vodstvo. Nakon šestog akumuliranog prekršaja propustio je realizirati kazneni udarac, njegov šut okrznuo je vratnicu s vanjske strane…

I dok su u Zagrebu golovi padali kao na traci, u Omišu se u prvom poluvremenu  igrala prava futsal šahovska partija, u kojoj je u zadnjih tridesetak sekundi uoči poluvremena Olmissum na koncu ipak poveo. Šutirao je s desetak metara Žilić, golman je kratko odbio loptu u noge Bukovcu, koji je izbliza pospremio u gol.

Foto: Luka Mladinić/CROfutsal

U drugom dijelu gosti su zaigrali puno agresivnije i nakon pet minuta došli do izjednačenja preko Luana Marcela. No radost gostiju kratko je trajala, Sekulić je iz slobodnog udarca iznenadio postavljenu gostujuću obranu i zabio za 2-1, a vrlo brzo i za 3-1. Sjajno je uklizao i oduzeo jednu loptu Hrstić, odmah povukao kontra napad i stvorio višak, a onda dodao Sekuliću koji je iskosa provukao golmanu Ayata loptu kroz noge.

Sekulić je nastavio svoj šou na parketu i nakon postignutih golova. Nejaki gosti teško su se nosili sa puno višim i težim omiškim Slavoncem koji je sjajno gradio loptu, stvarao višak, općeniti dominirao u svim segmentima igre. Pred kraj susreta gosti su visoko podigli golmana Gomesa na centar, igrali praktično s viškom igrača u polju i na koncu iz jednog kontra napada stigli na samo gol zaostatka, Rozenski je pronašao Lucasa koji je zabio za 3-2 i tri i pol minute prije kraja utakmice vratio nadu svojoj momčadi. Krenuli su Kazahstanci na sve ili ništa, minuti i pol prije kraja uveli golmana/igrača, no omiška obrana je izdržala. Nakon utakmice igrači su se našli u klupku radosti, zapjevali: “Večeras je naša fešta…” a onda zapljeskali gledateljima, kao i oni njima…  

U prvom susretu omiškog dijela programa futsal Lige prvaka vidjeli smo ogled favorita skupine, europskog doprvaka Sportinga iz Lisabona i ukrajinskog Hita, koji je završio velikim iznenađenjem, neodlučenim ishodom 2-2. Sporting je u prvom dijelu poveo preko Zickyja, poravnali su čvrsti Ukrajinci preko Danyila Abakshyna. U drugom poluvremenu Ukrajince je u igri držao golman Oleksandr Suhov, no kvalitetnija i iskusnija momčad Sportinga opet je povela, zabio je Joao Matos, da bi pet minuta prije kraja konačnih 2-2 postavio dvostruki strijelac ukrajinske momčadi Abakshyna.

U sutrašnjem programu od 16:00 sati sastaju se Sporting i Ayat, dok će od 20:00 sati Olmissum odmjeriti snage s ukrajinskim Hitom.     



Source link

Exit mobile version