Site icon svakodnevno.me

Jakirović protiv Lokomotive dobio lidera, prvotimca i džokera s klupe

Jakirović protiv Lokomotive dobio lidera, prvotimca i džokera s klupe

Dinamo se na nevjerojatan način izvukao protiv Lokomotive, “modri” su do 94. minute gubili 1-0, pa golovima Baturine i Kaneka stigli do velikog preokreta. I jedne od najvažnijih pobjeda sezone. Jedna ovakav trijumf može biti prekretnica cijele sezone, u Maksimiru se konačno lakše diše, pa su igrači ovu pobjedu s Bad Blue Boysima proslavili kao da se radi o Ligi prvaka.

vox pop dinamo hajduk na kosovu

|
Video: 24sata/Video

Sergej Jakirović puno rotira, puno kombinira, neki mu igrači i dalje ne pružaju dovoljno. Ni blizu. Trener “modrih” već dulje vrijeme traži ofenzivca koji će zabijati u kontinuitetu, a sasvim je jasno da Menalo i Kulenović u tandemu ne djeluju dobro. Taj je dvojac u isto vrijeme na terenu bio u Prištini, kao i protiv Lokomotive, u tom se periodu na terenu nisu našli niti u jednoj prilici.

Trener “modrih” ne može biti sasvim zadovoljan izdanjem njegovih nogometaša protiv Lokomotive, igra nije bila dojmljiva u prvom dijelu, kod dinamovaca je nedostajalo više želje, htijenja, čak i voljnog momenta. Nastavak je barem po tom pitanju bio i više nego korektan, pa je Dinamo odmah djelovao puno opasnije. A u ogledu protiv “lokosa” Jakirović je dobio i nova saznanja.

1. Baturina djelovao poput lidera

E, ovo smo vidjeli prvi put. Martin Baturina odigrao je možda i najbolju utakmicu sezone, cijelu utakmicu mladi je veznjak vukao svoje suigrače, driblao suparnike, na kraju i sjajno zabio za 1-1. I neka je, Baturina je zaslužio taj gol. Ali, još nikada do jučer nismo kod Dinamove “desetke” vidjeli liderske osobine, taj 20-godišnjak je svojim reakcijama tješio, pa i podizao puno starije suigrače.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Poslije utakmice nahvalio ga je i trener Sergej Jakirović koji je poručio kako je Baturina taj dvoboj odigrao na – vlastiti zahtjev! Hrvatski reprezentativac do 21 godine posljednjih je dana imao želučane tegobe, ali nije želio propustiti Lokomotivu. Razlog? To je za Dinamo bila utakmica “biti ili ne biti”, a najmlađi prvotimac na kraju je povukao Dinamo prema velikom preokretu. 

2. Theophile odmah ustabilio obranu

Kevin Theophile prošle je sezone skupio samo 13 službenih nastupa za Dinamo, a posljednji put svih 90 minuta odigrao 5. travnja u ispadanju iz Kupa na Šubićevcu. Kod Bišćana praktički nije ni participirao, tek je u posljednjem kolu prošle sezone dobio završnih sedam minuta kako bi se oprostio od Maksimira i navijača. A onda jučer, nakon gotovo sedam mjeseci, opet odigrao svih 90 minuta. 

Foto: Luka Batelic/PIXSELL

I pokazao da će za ovaj Dinamo biti – pojačanje. Povratak Theophilea znači da na desni bok opet seli Ristovski, dok će na klupi puno više boraviti Moharrami. Simpatični Iranac nije najbolje iskoristio svoje minute ove sezone, preko njega je curilo u Pragu, na Poljudu, u Prištini… Theophile će postati standardni prvotimac, a Dinamova će obrana s njim izgledati puno drugačije. Vjerojatno i kvalitetnije.

3. Kaneko može pomoći ovom Dinamu

‘Šuriken iz Saitame’ cijelo nam je ljeto najveća enigma ovog Dinama. Svi ga hvale, vole ga i treneri i igrači, a on rijetko igra. Kažu – ne zna jezik. OK, ali Kaneko sigurno može pomoći ovoj momčadi. Njegova brzina, pa i ta ljevica djeluju dobro, drugi Japanac u Dinamovoj povijesti u svakoj utakmici barem jednim potezom naznači kvalitetu. I protiv “lokosa” je imao jedan sjajan prodor, kasnije je asistirao i zabio.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Kaneko u svojih osam nastupa i 320 službenih minuta na svom kontu ima dva gola i jednu asistenciju. Identično kao Dario Špikić u 15 nastupa i 963 odigrane minute. A Menalo u devet nastupa i 327 minuta nema ni gola ni asistencije. Japanac je dugo čekao svoju priliku, protiv Lokomotive je možda spasio i Sergeja Jakirovića i cijelu Dinamovu sezonu. A vjerojatno dokazao treneru da zaslužuje koju minutu više…



Source link

Exit mobile version