Site icon svakodnevno.me

Gojun: Prebili smo ih! Dobili su ono što smo dogovorili. Ovo je poruka svima koji će u Arenu

Gojun: Prebili smo ih! Dobili su ono što smo dogovorili. Ovo je poruka svima koji će u Arenu

Sjajan Zagreb, sjajna atmosfera, sjajna utakmica, sjajna završnica, skoro i sjajan rezultat. Zagreb je imao dva boda u rukama protiv europskog doprvaka Kielca, koji je hvatao Zagreb cijelu utakmicu u Areni pred 6500 navijača, dočekao zadnji napad za pobjedu i prvo vodstvo uopće. Na kraju su se obje ekipe morale zadovoljiti bodom (22-22), dojam je više Poljaci makar su propustili napad za pobjedu koji je obranio danas spektakularni Mandić Nahiju s krila. Da je malo jače bacio na prazan gol, mogao je i zabiti za pobjedu. E, to bi bila priča.

– Igrali smo dobro, ratnički, kao što smo se i dogovorili. Držali smo jedno Kielce do doslovno zadnje sekunde, a svi znamo kakav je to klub, s kakvim trenerom – kaže kapetan Jakov Gojun.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

– Mislim da smo ih dobro prebili. Dobili su ono što smo se dogovorili. Žao mi je izgubljenog boda. Moram reći, izgubljenoga. Opet nam se uvukla ta neka nesigurnost u posljednjih pet minuta, digli su nam se u 5-1 u obrani, tu smo se malo pogubili. A ništa, nećemo tugovati. Nisam tužan. Nisam tužan, žao mi je, ali nisam tužan. Ponosan sam na svoju ekipu. Ovo je Zagreb, ovo je ratnička ekipa. Bez obzira što idemo sad kod njih, idemo se još jače “pošibati”.

– Oni su više rotirali? Je, je. To Talant Dušebajev radi cijeli život, to je njihov forte. I onda oni zadnjih 15 minuta budu odmorniji od nas, ali dobro. Teško je sada analizirati vruće glave. Lijep bod, lijepa publika, lijepa Arena, puni se. Vjerujem da možemo daleko ako nastavimo ovako igrati. Ovaj nastup je poruka za sve što ih čeka kad dođu na gostovanje u Arenu.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Andrija Nikolić, nakon dva boda protiv Kolstada, jednog protiv Aalborga, uzeo je i četvrti bod kao prvi trener. Zagreb ih ima šest nakon sedam kola.

– Kielce je strašna momčad i s te strane možemo biti zadovoljno s bodom, ali imali smo dva u rukama. Kao da se nismo snašli na njihovih 5-1 u završnici, što rijetko koriste, osim kada hvataju zaostatak. Jesu li suci prerano dizali ruku za pasiv, neću ulaziti u to, već ću pohvaliti igrače koji su bili odlični. Nedostaje nam možda malo ideje i kreativnosti u napadu – rekao je Nikolić.

Mandić?

– Očekivao sam malo više oscilacija s obzirom na njegove godine, ali ima konstantu. Mandara je odličan.



Source link

Exit mobile version