Site icon svakodnevno.me

Kineskinje u rodnoj kući Luke Modrića, mislile su da idu u muzej

Kineskinje u rodnoj kući Luke Modrića, mislile su da idu u muzej

Podno Velebita, u Zatonu Obrovačkom, stoji rodna kuća Luke Modrića. Danas je ruševina, nakon što je u ratu zapaljena od strane srpskog agresora, ali je očito i kao takva turistička senzacija!

POGLEDAJTE VIDEO:

luka modrić

|
Video: 24sata/pixsell

Naime, vlasnik jedne zadarske turističke agencije dobio je neobičan zahtjev iz Azerbajdžana, prenosi Slobodna Dalmacija. Tri Kineskinje, koje su u Hrvatsku došle kako bi gledale Modrića i “vatrene” protiv Armenije, odlučile su posjetiti rodnu kuću Luke Modrića, misleći da je ona danas muzej ili takvo što. A dočekala ih je obična ruševina…

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

–  I stvarno, došle su tri simpatične cure u punoj opremi, već okićene šalovima i dresovima, presretne što će vidjeti kuću u kojoj je odrastao Luka Modrić. One su očekivale nekakav muzej ili u najmanju ruku mjesto gdje će moći pogledati slike iz vremena kad je tamo odrastao. Kad smo došli gore, na dočekala ih je samo prazna ruševina – kazao je za Slobodnu Dalmaciju Teo Kanjer, vlasnik turističke agencije “Dalma Travel”.

– Ali, nisu se dale smesti, fotografirale su svaki detalj. Iskreno, mene je bilo strah da ne hodaju previše okolo zbog mina.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Vlasnik turističke agencije je, vidjevši entuzijazam kod mladih Kineskinja, odlučio da će ih provesti kroz Stadion na Stanovima gdje je Luka započeo svoj nogometni put. Tamo ih je dočekao lokot pa su morale travnjak slikati kroz rešetke, a zanimljivo, jedna od njih prepoznala je jedno mjesto iz Modrićeve biografije.

– Jedna od njih odmah je prepoznala staro parkiralište pa mi je uzbuđeno kazala “Hej, ovo je hotel ‘Iž‘”. Ej, zamislite to, one znaju za nekadašnji hotel “Iž” gdje je Luka kao dječak proveo svoje prognaničke dane u Zadru. Pa ostao sam paf.



Source link

Exit mobile version