Site icon svakodnevno.me

Ballkani je izgubio od Plzena. Evo što sad treba Dinamu da osigura novo europsko proljeće

Ballkani je izgubio od Plzena. Evo što sad treba Dinamu da osigura novo europsko proljeće

Dinamo je uoči gostovanja u Astani bio u situaciji “biti ili ne biti” jer poraz bi ga i matematički eliminirao iz konkurencije za prolazak u drugu fazu Konferencijske lige. Srećom po “modre”, Danijel Zagorac obranio je penal već u 11. minuti, a u nastavku su Gabriel Vidović i Takuro Kaneko donijeli šestu pobjedu u šest utakmica s Astanom (2-0) u šest utakmica i izbacili je iz konkurencije za drugi krug.

POGLEDAJTE VIDEO: Ulazak dinamovaca na Maksimir

ulazak dinama na stadion

|
Video: 24sata/Video

Što treba Dinamu za europsko proljeće?

Pobjedom u Kazahstanu, uz ranije povoljne rasplete utakmica Astane i Ballkanija, hrvatski prvak skočio je na drugo mjesto i ostavio ključeve nokaut faze u svojim rukama uoči posljednjeg kola 14. prosinca na Maksimiru, kad stiže kosovski prvak Ballkani.

Dinamo će pobjedom sigurno ostati na drugom mjestu (Viktoria je neuhvatljiva na vodećoj poziciji i ide izravno u osminu finala KL-a), a odgovarat će mu i remi jer je Ballkani u Tirani izgubio od Viktorije Plzen golom Pavela Šulca u 81. minuti.

Ballkani je ostao u igri za prolazak, na Maksimiru mora ići po pobjedu za senzacionalno drugo mjesto. U suprotnom će to biti Dinamo koji bi se 18. prosinca našao u ždrijebu šesnaestine finala za oglede protiv trećeplasiranih momčadi Europske lige. Te se utakmice igraju 15. i 22. veljače.



Source link

Exit mobile version