Site icon svakodnevno.me

Guardiola: Mučimo se. Odlazim u mirovinu ako se to ostvari…

Guardiola: Mučimo se. Odlazim u mirovinu ako se to ostvari…

Pep Guardiola priznao je da razmišlja o mirovini. Španjolac je na Etihad stigao 2016.godine,  osvojio je pet naslova Premier lige i naslov Lige prvaka. Prošla sezona bila mu je njegova na klupi Cityja, ali i u povijesti kluba. 

Guardiola je potvrdio da bi mogao završiti trenersku karijeru ako City ponovi podvig.  Bivši šef Barcelone i Bayern Münchena rekao je za Amazon Prime:

– Ako ove sezone osvojimo trostruku krunu, otići ću u mirovinu. To je sigurno. Znam da je izuzetno teško, koliko je nevjerojatnih momčadi bilo u Engleskoj, a samo jedna sa Sir Alexom Fergusonom je to učinila i mi sami prošle sezone.

Nade Guardiole i Cityja da će osvojiti još jednu trostruku krunu smanjile su se nakon poraza protiv Aston Ville. “Građanima” je presudio Bailey u 74. minuti i tako dodatno produljio krizu Cityja u domaćem prvenstvu.

To sada znači da više od mjesec dana nisu pobijedili u Premier ligi. Guardiolina momčad sada se nalazi na četvrtom mjestu i šest bodova iza aktualnogg lidera Arsenala nakon njihove dramatične pobjede nad Lutonom (3-2).

– Moja je dužnost i posao pronaći način vratiti se iz ove situacije. Ponekad smo igrali dobro, ponekad ne, ali uvijek smo našli način da se vratimo, a sad se mučimo. Moramo promijeniti dinamiku – završio je strateg Manchester Cityja.



Source link

Exit mobile version