Site icon svakodnevno.me

Jakirović: Trebao je sudac ranije dati kartone! Jedno je držati kriterij, drugo je tučnjava…

Jakirović: Trebao je sudac ranije dati kartone! Jedno je držati kriterij, drugo je tučnjava…

Dinamo je u šesnaestini finala Konferencijske lige izvukao Betis, igrat će u Sevilli 15. i u Zagrebu 22. veljače. Trener Sergej Jakirović rekao je:

– Jedan od najtežih protivnika kojega smo mogli dobiti, uz Ajax i Olympiacos. Iako ni ostali nisu za baciti. Skautirat ćemo ih dobro, pripremiti se i pokušati sve da u prvoj utakmici ostvarimo povoljan rezultat za uzvrat.

sažetak dinamo hajduk

|
Video: MAXSport/Hrvatski Telekom

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Prije dvije godine Dinamo je u osmini finala Europske lige ispao od Seville. 

Dinamo na Betis u Konferencijskoj ligi

– Imamo drugačiju momčad u odnosu na te susrete. Dosta će zimski prijelazni rok odrediti te okršaje, ako dovedemo pojačanja na pozicijama na kojima smo deficitarni, pojačamo konkurenciju. A prije svega je važno da igrači budu zdravi. Što se vidjelo kad smo se kompletirali u zadnjih šest utakmica, forma nam je u uzlaznoj putanji.

Betis je završio treći u skupini Europske lige, iza Glasgow Rangersa i praške Sparte, koja je u playoffu EL-a izbacila Dinamo.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

– Kad smo ispali od Sparte, neki su govorili kako je to slabašna, prosječna momčad, a ja sam ih skautirao protiv Kopenhagena, koji je teško prošao u Pragu, a potom je prošao skupinu Lige prvaka ispred Manchester Uniteda i Galatasaraya. I Sparta je prošla zahtjevnu skupinu Europske lige. Ispostavilo se da je jako dobra momčad. Taj su dan bili bolji od nas i zasluženo su nas izbacili. Skautirat ćemo više utakmica Betisa pa ćemo vidjeti kojim stilom i sustavom igra i kako mu se suprotstaviti.

Petković najbolji igrač HNL-a

Bruno Petković dobio je nagradu za nogometaša godine u HNL-u u izboru kapetana prvoligaša. Svaki je rangirao po petoricu najboljih, no Jakirović to nije htio napraviti.

– Nema šanse da izaberem najboljih pet. Drago mi je zbog Brune jer imao je dobru godinu i dobro je što to prepoznaju igrači, oni znaju, osjete tko je kakav igrač, time više je nagrada zaslužena. Želim mu zdravlja jer vidjelo se koliko je bilo teže kada nije bio s nama.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

A tko su najbolji treneri HNL-a?

– Imam dosta prijatelja pa su to Zekić, Kovačević, Sopić i Čabraja. Kamo god su došli, nastavili su dobar put, Zekić je nakon odlaska ostavljao klubove u dobrom ozračju, a Čabraja i Kovačević dugo rade dobar posao u jednom klubu.

Osvrnuo se još jednom i na derbi. Ovaj put malo jasnijih dojmova nego neposredno nakon susreta.

– Bilo je malo nogometa i više fajta. Sve je bilo pogrešno, od prvog starta na Petkoviću. Jedno je držati kriterij čvrste igre, ali ako se krene tako s prvim startom, krene tučnjava. Trebao je to sudac ranije sankcionirati, nakon startova na Petkoviću i Kaneku. Pa kad smo mi počeli uzvraćati, pretvorilo se u ratničku utakmicu, a onda pate gledatelji – zaključio je Jakirović.

 



Source link

Exit mobile version