Site icon svakodnevno.me

Tijana i Marko o zlatnom gumbu u ‘Supertalentu’: ‘Došao je dan kad se snovi donose na scenu!’

Tijana i Marko o zlatnom gumbu u ‘Supertalentu’: ‘Došao je dan kad se snovi donose na scenu!’


Nismo se nadali da ćemo biti tako nagrađeni. Došli smo napraviti ono za što smo se pripremali tjednima, rekli su nam Tijana i Marko, cirkuski animatori, kojima je Martina Tomčić u posljednjoj polufinalnoj emisiji ‘Supertalenta’ dodijelila zlatni gumb. Ovaj duo, osim vještinama, osvojio ju je poljupcem na kraju točke.

– Ona je za nas umjetnik koji s profesionalne, stroge i pravedne strane pristupa pjevanju, ali i drugim umjetnostima – rekli su Tijana i Marko, a zračnim akrobacijama počeli su se baviti tek prije tri godine, što je dodatno oduševilo i žiri i publiku.

Foto: Luka Dubroja

‘Bili smo predani radu i vjerovali’

Ispričali su nam i kako su odlučili prijaviti se u ‘Supertalent’.

– Samo smo vježbali i vježbali i u nekom trenutku dogodilo se da smo se našli na showu. Mi smo samo bili predani radu i vjerovali smo. Uvijek vjerujemo da će se, ako radiš, svijet otvoriti za tebe – objasnili su nam.

Tijanu i Marka osim posla, veže ljubav. Njihovi treninzi su, kažu nam, teški, a mišljenja im se često ne podudaraju.

– Bliskost je možda najbolji lijek kad zaboravimo zašto smo tu, na tom treningu ili na nastupu. Kao što su i članovi žirija rekli, ljubav na kraju pobjeđuje. Čak i kad je o poslu riječ. Imamo oko 140 nastupa godišnje na raznim mjestima u svijetu, a pored pritiska, podrška koju pružamo jedno drugome je najvažnija – rekli su nam.

Foto: Luka Dubroja

Izvodili točku zatvorenih očiju

Tijekom nastupa i žiri i gledatelji ispred malih ekrana primijetili su da ovaj par u nekim trenucima izvodi točku i zatvorenih oči, a sad su nam objasnili i zašto:

– Ne zato da se propustimo pjesmi nego da bolje osjetimo jedno drugo. Uvijek može doći do promjene ili greške i zato je bitno, ne samo vidjeti, nego osjetiti kako biti tu za drugoga.

Iako su im probe i nastupi teški i zahtjevni, nikad nisu niti jednom pali, ozlijedili se ili propustili probu.

– Ali nije to sreća nego posljedica zagrijavanja, opreza i fokusa. Nema naglih pokreta jer svako odstupanje može biti pad. Kao što je Fabijan rekao: ‘Pad s pet do osam metara je koban’. Nema mreže koja nas može čuvati, kao što dobra priprema može – rekli su nam.

Foto: Luka Dubroja

A kako se pripremaju za finale?

– Mi ćemo se u malo vremena poslužiti svime što znamo. Od novog rekvizita, posebnih efekata pa sve do poteza i figura koje smo čuvali na listi ‘Jednog dana ću…’. Sad je došao dan kada se snovi i želje vade iz dnevnika i donose na scenu – zaključili su Tijana i Marko.

Foto: Luka Dubroja



Source link

Exit mobile version