Site icon svakodnevno.me

Rudeš se priklonio Hajduku i želi povratak Udruge prvoligaša

Rudeš se priklonio Hajduku i želi povratak Udruge prvoligaša

Dan nakon skupštine Hajduka na Poljudu, na kojoj je predsjednik kluba Lukša Jakobušić najavio da će se nastaviti zalagati za ponovno osnivanje Udruge prvoligaša, oglasili su se iz Rudeša i podržali tu inicijativu. No za osnivanje treba biti barem šest klubova.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Dinamo – Hajduk 0-0

sažetak dinamo hajduk

|
Video: MAXSport/Hrvatski Telekom

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

– Shodno tome da se HNS vodi sloganom “Svi smo mi obitelj”, isto tako bi trebali podržati projekt kojemu je zadaća zaštita interesa domaćih klubova. Konačan rezultat bio bi povećanje prihoda klubova radi stvaranja veće konkurentnosti, a samim time i poboljšanja kvalitete Prve HNL i hrvatskog nogometa u cjelini – rekao je predsjednik Rudeša Josip Šimunić za službene stranice Rudeša.

“Udruga prvoligaša branila bi interese svih članove domaće nogometne elite. Funkcionirala bi s neovisnim vodstvom kao što je to slučaj i u razvijenim europskim ligama. Tako bi Hrvatska nogometna liga postala punopravna članica europskog udruženja profesionalnih liga European leagues”, pišu iz kluba koji još nema pobjedu u prvih 19 prvenstvenih kola i drži začelje sa samo četiri boda.

Hajdukova inicijativa propala je prije četiri godine

Udruga prvoligaša nakon 13 godina postojanja ukinuta je 24. ožujka 2014., kad je prvoligaški nogomet vraćen u okrilje HNS-a. Hajduk je sličnu inicijativu pokrenuo u sezoni 2019/20., pod vodstvom Marina Brbića. Nakon sastanka gotovo svih prvoligaških klubova, na koji nisu došli predstavnici Gorice, glas za osnutak udruge dao je još samo Slaven Belupoo. Ostali su bili za implementaciju zahtjeva kroz Komisiju za profesionalni nogomet HNS-a.

Do osnutka Udruge prvoligaša Hajduku i Rudešu još je dug put, moraju uvjeriti još barem četiri kluba na svoju stranu, a povijest nas uči da to neće biti nimalo jednostavno.



Source link

Exit mobile version