Site icon svakodnevno.me

Elvis bi danas imao 88 godina

Elvis bi danas imao 88 godina


Američki pjevač Elvis Presley, čija se udovica Priscilla Presley (77) i dalje često prisjeća njihova turbulentnog braka, danas bi navršio 89 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

skulptura miše i elvisa

|
Video: KanalRi

Vjenčanje koje je pratio čitav svijet održalo se 1967. godine, no Priscilla je više puta spomenula kako je znala da njihov brak neće biti jednostavan, piše Eonline.

– Elvis je imao veliki utjecaj na moj život, u svakom pogledu. Bio je moj mentor, moja sigurnost, moje sve – komentirala je u jednom od intervjua.

Foto: Dreamstime_/ILUSTRACIJA

Nakon smrti oca Vernona Presleya, 1979. godine, Priscilla postaje ključna osoba u održavanju legende Elvisa te njihove kuće Graceland kao turističke destinacije koja i danas privlači na tisuće turista.

To je vila u kojoj su živjeli, imanje broji 5,6 hektara te se nalazi u Memphisu, Tennessee. Naslijedila ju je kći Lisa Marie Presley koja danas ima 54 godine.

Elvis je bio tema niza filmova, a u onome od prošle godine, naglasak je i na brak s Priscillom, koji je bio sve samo ne klasičan.

Gomilanje bogatstva i njegovi stalni koncerti onemogućili su im miran život.

Elvisova je ostavština i danas itekako živa, ima fanove diljem svijeta, zapamćen je kao jedan od velikana glazbe.

Priscilla Beaulieu imala je 14 godina kada je prvi put upoznala Elvisa Presleya (24) na zabavi u Zapadnoj Njemačkoj u rujnu 1959. godine. Njezin je očuh bio časnik američkih zračnih snaga te se s obitelji često selio. Par se odmah zaljubio, on je u to vrijeme već bio svjetska zvijezda.

No, on se ubrzo vratio u Ameriku te su ponovno počeli izlaziti 1962. godine, kad ju je pozvao da dođe u Los Angeles. Elvis joj je poslao jednosmjernu kartu i Priscilla je ostala.

Foto: HA/The Hollywood Archive/PIXSELL/The Hollywood Archive/PIXSELL

Iako je bio sklon ekscesima i glumio frajera, nikada se nije u potpunosti oporavio od prerane smrti majke 1958. godine, koju je obožavao.

Elvis je bio ikona glazbene, ali i modne scene, znao je da se mora kretati na poseban način, a da bi to naglasio, želio je fantastična odijela. Često je plesao i nastupao u odijelu s resicama i aplikacijama, svjesno izazivajući pokretima, što bi izludilo njegove brojne obožavateljice.

Na koncu ga je ta karijera i uništila, njegovo je zdravlje bilo toliko narušeno zahvaljujući ekstremnim količinama lijekova te je preminuo u 42. godini života.

U popodnevnim satima 16. kolovoza 1977. pronađen je bez svijesti u svojoj vili u Gracelandu te je hitno prebačen u bolnicu gdje je proglašen mrtvim. Pokopan je na tlu Gracelanda, koji i dalje privlači obožavatelje te je pretvorenu vrlo uspješnu turističku atrakciju.



Source link

Exit mobile version