Site icon svakodnevno.me

Uvjerljiva predstava Dinama: Jakirovićeve pričuve natrpale Slovence, hat-trick Kulenovića

Uvjerljiva predstava Dinama: Jakirovićeve pričuve natrpale Slovence, hat-trick Kulenovića

Dinamo je u prvoj pripremnoj utakmicu u Rovinju s visokih 7-0 svladao slovenskog drugoligaša Triglav. Nije to bio dvoboj ravnopravnih suparnika, Zagrepčani su dominirali od prve do zadnje minute, uz sedam golova imali i čitav niz nevjerojatnih promašaja. Sandro Kulenović zabio je tri gola uz jednu asistenciju, a još su zabijali Petković, Sučić, Halilović i Kaneko. 

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovci na pub kvizu

dinamo

|
Video: GNK Dinamo

Strijelci: 1-0 – Petković (29), 2-0 – Kulenović (53), 3-0 – Kulenović (56), 4-0 – Sučić (64), 5-0 – Halilović (65), 6-0 – Kulenović (68-11m), 7-0 – Kaneko (78).Dinamo (prvo poluvrijeme): Nevistić – Živković, Theophile, Perić (od 39. Perković), Ljubičić – Mišić – Špikić, Ademi, Baturina, Vidović – PetkovićDinamo (drugo poluvreijeme): Zagorac – Mikić, Bernauer, Perković, Graonić (od 79. Cvetko) – Sučić (od 79. Brkljača) – Kaneko, Halilović, Brodić, Rukavina – Kulenović (od 79. Šunta).

Dinamo je od prve minute zagospodario na prilično lošem travnjaku u Rovinju, a prvi zicer na utakmici propustio je Vidović. Lijepo su u 14. minuti po desnoj strani kombinirali Špikić, Petković i Ademi, kapetan “modrih” je na drugoj vratnici proigrao Vidovića čiji udarac u mat-situaciji brani gostujući vratar Kruljac. Tri minute kasnije Kruljac je fantastičnom rekacijom zaustavio još jedan zicer, ovoga puta Baturini koji je prošao nekoliko slovenskih nogometaša, zarolao i vratara, ali je ovaj ipak sjajno reagirao…

Zagrepčani su nastavili prijetiti, novu ozbiljnu priliku “modri” su imali u 22. minuti. Ademi je opet bio začetnik akcije, sad je proigrao Petkovića koji se riješio suparnika, pa lukavo pokušao prebaciti Kruljca, slovenski vratar je upisao još jednu fantastičnu obranu. Dinamo je u 28. minuti imao i penal. Ademi je sada razigrao Vidovića, on izborio najstrožu kaznu, a Kruljac obranio pokušaj Petkovića s bijele točke.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ipak, već u sljedećem napadu 1-0. Špikić je pobjegao po desnoj strani, povratnom loptom pronašao Petkovića koji iz blizine konačno dovodi “modre” do vodstva. Mogao se Petković proslaviti u prvom dijelu, u 34. minuti ga je lijepo poslužio Ljubičić, ali je napadač Dinamo šutirao pored gola. Nizali su se pokušaji Petkovića, najbolji igrač “modrih” prijetio je i iz slobodnjaka, ali i ta je “bomba” proletjela pokraj vratnice.

I Špikić je bio aktivan protiv Slovenaca, Dinamov krilni igrač je “letio” desnom stranom. Tako je u 39. minuti još jednom pobjegao suparnicima, lijepo sve pripremio za Baturinu koji opet u čistoj situaciji nije dovoljno precizan. Nogometaši Triglava nisu predstavljali problem za Dinamo, ali jest ozljeda Perića koji je u 39. minuti napustio igru, na lijevog stopera ušao je Perković. Za kraj prvog dijela vratnicu je pogodio Špikić.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Početkom drugog dijela nevjerojatan promašaj Rukavine. Sučić je ubacio iz kornera, Rukavina bio sam i neometan na drugoj vratnici, ali je s pola metara promašio cijeli gol! Dinamovi promašaji su bili nevjerojatni. Brodić je u 51. minuti idealno proigrao Kaneka čiji udarac na gol-liniji jedan suparnički igrač odbija u vratnicu. Dinamo je do 2-0 stigao tri minute kasnije. Halilović je na drugoj vratnici pronašao Kulenovića, a on mirno pogađa i postiže svoj drugi gol na ovim pripremama.

Sandro Kulenović već je u pravoj formi, u 56. minuti zabio je i za 3-0. I za sada baš on djeluje najubojitije, daleko najozbiljnije pred suparničkim vratima. Ovaj put ga je petom pronašao Brodić, on se lijepo “rolingom” riješio čuvara i pogodio malu mrežicu za visokih 3-0. Četvrti gol zabio je Petar Sučić. Mladi veznjak odigrao je dupli pas s Kulenović, pa mirno poentirao. Već u sljedećem napadu iz odbijanca je zabio i Halilović.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Kulenović je kompletirao hat-trick u 68. minuti. Kaneko je srušen u kaznenom prostoru, a Dinamov sidrun lakoćom pogodio s 11 metara. Isti igrač mogao je i do četvrtog gola, ali je nakon dodavanja Mikića s dva metra pogodio prazan gol. Dinamo je do sedmog gola stigao u 78. minuti, slovenski vratar izletio je u prazno, a Kaneko se s loptom ušetao u prazan gol.



Source link

Exit mobile version