Site icon svakodnevno.me

Dinamo napokon predstavio Ogiwaru! Igrao je protiv Man. Cityja pa poručio: Serbus dragi

Dinamo napokon predstavio Ogiwaru! Igrao je protiv Man. Cityja pa poručio: Serbus dragi

Takuya Ogiwara (24) napokon je postao novi igrač Dinama. Japanski nogometaš stigao je iz Urawa Red Diamondsa, s “modrima” je potpisao jednogodišnju posudbu, a u nastavku sezone nosit će dres s brojem 3. I postati novi lijevi bek hrvatskog prvaka. Dinamo će za njegovu posudbu odmah platiti 200 tisuća eura, a ukoliko ga Zagrepčani kasnije žele otkupiti to će ih koštati dodatnih 500 tisuća eura.

Takuro Kaneko tako će i službeno dobiti sunarodnjaka u Maksimiru, a taj je dvojac još 3. siječnja zajedno stigao u Zagreb. Ogiwara je do danas čekao sve potrebne papire iz japanskog nogometnog saveza, a oni su konačno stigli u Zagreb. U međuvremenu je Japanac otputovao s “modrima” u Rovinj, ali zbog viroze još nije odradio trening s ostatkom momčadi, to će se dogoditi u petak.

Foto: Alen Szabo

Sergej Jakirović tako je dobio željeno rješenje za lijevi bok, trener hrvatskog prvaka se između Takuye Ogiware, Maria Mitaja (Lokomotiv Moskva) i Bartlomieja Wdowika (Jagiellonia Bialystok) odlučio za Japanca. I cijelu priču dogovorio u samo tri dana, bez obzira što je Ogiwaru u istom trenutku želio i škotski Aberdeen. 

Ogiwara bi trebao biti prva opcija Dinama za lijevi bok, a Jakirović na toj poziciji još računa na Maura Perkovića i Roberta Ljubičića. Zanimljivo, trener Dinama je promijenio kompletnu lijevu stranu tijekom zimske stanke, umjesto Ljubičića i Vidovića u nastavku sezone na toj bismo strani trebali gledati Takuya Ogiwaru i Arbera Hoxhu.

– Di si, brate! Ajmo – govori Kaneko u videu svom zemljaku na hrvatskom jeziku, a na kraju predstavljanja novi je dinamovac je pokazao koje je prve riječi na hrvatskom naučio:

– Serbus, dragi Zagreb moj!

Ogiwara je četvrti japanski nogometaš u povijesti zagrebačkog kluba. Još je na proljeće 1999., upravo u godini Ogiwarina rođenja, za maksimirsku momčad igrao jedan od najboljih japanskih nogometaša svih vremena Kazuyoshi Miura, da bi dugo godina kasnije, u sezoni 2017/18., u Dinamo II došao Rintaro Tashima. Ovog će proljeća u Maksimiru igrati dvojac Kaneko – Ogiwara.

Novi plavi branič rođen je 23. studenog 1999. godine u gradu Kawagoe u prefekturi Saitama. Igrački je stasao u popularnom japanskom klubu Urawa Red Diamonds iz Saitame, trostrukom osvajaču azijske Lige prvaka.

Foto: Alen Szabo

Ogiwara je krajem travnja i početkom svibnja 2023. zaigrao u objema finalnim utakmicama u kojima je momčad Urawe svladala saudijski Al Hilal osvojivši time treći naslov najbolje momčadi azijskog kontinenta. Nastupio je i u svim trima utakmicama na nedavnom Svjetskom klupskom prvenstvu u prosincu, gdje je Urawa Red Diamonds zauzeo četvrto mjesto. U polufinalu ih je s 3:0 pobijedio Manchester City za kojeg su zaigrali i bivši dinamovci Mateo Kovačić, ujedno strijelac drugog gola, i Joško Gvardiol.

Ogiwara je u svojoj debitantskoj sezoni u prvoj momčadi Urawe osvojio japanski Kup 2018. Bio je u širem kadru i sljedeće sezone kad su dogurali do prvog od ukupno dva finala azijske Lige prvaka u razmaku od četiri godine. Potom se kalio na posudbi u drugoj ligi igrajući za Albirex Niigatu pa za Kyoto Sangu s kojom je izborio plasman u elitni rang. U međuvremenu se vratio u Urawu u kojoj je prošle godine odigrao 44 službene utakmice i postao kontinentalni prvak.



Source link

Exit mobile version