Site icon svakodnevno.me

VIDEO Težak pad legendarnog skijaškog prvaka! Helikopterom ga izvukli nakon dugog prekida

VIDEO Težak pad legendarnog skijaškog prvaka! Helikopterom ga izvukli nakon dugog prekida

Alexis Pinturault (32), osvajač Velikog kristalnog globusa u Svjetskom skijaškom kupu 2021. godine, teško je stradao na utrci superveleslaloma na kultnom skijalištu Wengen.

Francuz je imao startni broj 7, ali je pretrpio težak pad usred utrke. Nedugo nakon što je prošao treći sektor, naizgled rutinski skok pošao je po krivu za Alexisa, koji je izgubio balans u zraku, a zatim se nezgodno dočekao.

Foto: HRT

Izgubio je kontrolu na skijama, a zatim je strmoglavo počeo padati stazom. Sve upućuje prema tome kako je teško ozlijedio lijevo koljeno pri padu. 

Foto: HRT

Prije nekoliko dana postao je otac

Snimku njegovog pada možete pogledati OVDJE.

Utrka je nastavljena tek nakon pola sata pauze, a po Pinturaulta je došao helikopter, koji ga je prevezao do obližnje bolnice. Pinturault je skijaška legenda, s 34 pobjede i 77 postolja u Svjetskom kupu.

Pinturault je prije nekoliko dana po prvi put u životu postao otac, zbog čega je propustio veleslalom u Adelbodenu, iako se očekivalo kako će nastupiti u utrci.

U trenutku njegovog pada vodeći je bio njegov sunarodnjak Cyprien Sarrazin ispred dvojice favorita, Marca Odermatta (+0,58s) i Aleksandera Aamodta Kildea (+1,00s).



Source link

Exit mobile version