Site icon svakodnevno.me

Grozan pad Mikaele Shiffrin u Cortini! Odvezli je helikopterom

Grozan pad Mikaele Shiffrin u Cortini! Odvezli je helikopterom

Najbolja svjetska skijašica i jedna od najboljih u povijesti Svjetskog kupa Mikaela Shiffrin pretrpjela je težak pad na spustaškoj utrci u Cortini d’Ampezzo.

Shiffrin, koja je specijalistica za tehničke discipline, nastupila je u talijanskom skijalištu sa startnim brojem osam i na jednom zavoju pri velikoj brzini zauzela krivu putanju, otklizala i sjurila se u zaštitnu ogradu.

Dramatično su izgledali prvi trenuci jer je Amerikanka ostala ležati, no srećom ostala je pri svijesti i odšepala sa staze. Po nju je došao helikopter i odvezao je u bolnicu. Prva procjena težine ozljede još nije poznata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, prije samo deset dana Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde, dečko Mikaele Shiffrin, teško je pao na spustu u Wengenu, a ona mu je ubrzo došla u posjet. Prošli vikend na veleslalomu u Jasni u Slovačkoj sezonu je završila domaća ljubimica Petra Vlhova, kojoj je stradalo koljeno.

Na spustu u Cortini pale su jedna za drugom i Talijanka Federica Brignone i Švicarka Corinne Suter. I dok je s Brignone bilo sve u redu, Suter je ozlijedila koljeno, i nju je morao prevesti helikopter u bolnicu.

Pobijedila je Austrijanka Stephanie Venier ispred Švicarke Lare Gut-Behrami i Kanađanke Valerie Grenier.



Source link

Exit mobile version