Site icon svakodnevno.me

Mancini razljutio Saudijce! Otrčao u svlačionicu usred penala, J. Koreja ih izbacila

Mancini razljutio Saudijce! Otrčao u svlačionicu usred penala, J. Koreja ih izbacila

Izbornik nogometne reprezentacije Saudijske Arabije Talijan Roberto Mancini ispričao se za nesportski potez u završnici susreta osmine finala Azijskog prvenstva protiv Južne Koreje.

Mancini je naime, prije kraja izvođenja jedanaesteraca otišao u svlačionici ostavivši svoju momčad. Njegov potez izazvao je bijes saudijske javnosti koja smatra kako je neprihvatljivo da je izbornik to napravio.

Saudijska Arabija je u osmini finala Azijskog prvenstva izgubila od Južne Koreje sa 2-4 nakon izvođenje jedanaesteraca. Susret je završio 1-1 nakon što je Koreja izjednačila u devetoj minuti sudačke nadoknade.

Foto: THAIER AL-SUDANI/REUTERS

Junak susreta je postao korejski vratar Hyeon-Woo Jo koji je obranio udarce Samija al Nejeia i Abdulrahman Ghareeb u drugoj i trećoj seriji, dok su na korejskoj strani svi bili precizni. Nakon drugog saudijskog promašaja Mancini se pokupio s terena.

 Ispričavam se zbog ovoga, mislio sam da je raspucavanje gotovo – rekao je Mancini.

– Jako sam tužan nakon što smo primili gol u posljednjoj minuti i izgubili nakon jedanaesteraca. Ne razumijem zašto je dodano 10 minuta produžetka. Kao momčad jasno je da se moramo poboljšati na ovoj razini, imamo posla – dodao je Mancini koji je saudijsku vrstu preuzeo u kolovozu prošle godine.

Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS

Njegov kolega na suprotnoj strani, Nijemac Jurgen Klinsmann, očekivano nije skrivao zadovoljstvo korejski plasmanom u četvrtfinale.

– Ova je pobjeda momčadi dala više duha. Uživam trenirajući ovu skupinu i oni jako žele učiniti dobro za svoju zemlju. Htjeli smo pobijediti prije jedanaesteraca, nismo računali na raspucavanje – kazao je.

Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS

Korejsku vrstu u četvrtfinalu očekuje Australija.

– Oporavit ćemo se jer imamo dobru atmosferu. Veselimo se Australiji. Ova večerašnja pobjeda daje nam puno optimizma, vjere i energije, koja će nam trebati da pobijedimo Australiju – dodao je.



Source link

Exit mobile version