Site icon svakodnevno.me

‘Vatreni’ svećenici su nakon 18 godina prvaci Europe u futsalu!

‘Vatreni’ svećenici su nakon 18 godina prvaci Europe u futsalu!

Hrvatska svećenićka malonogometna reprezentacija europski je prvak! U finalu Europskog prvenstva koje se igralo u Skadru u Albaniju Hrvati su pobijedili Poljsku 3-2.

– Nakon 18 godina ponovno smo postali europski prvaci – rekao je za Hrvatski katolički radio izbornik svećenićke selekcije vlč. Krešimir Žinić.

Hrvatsku svećeničku reprezentaciju čine trinaestorica svećenika iz gotovo svih krajeva Lijepe Naše. Sudionici su svakog dana tijekom natjecanja slavili svete mise, a predvodili su ih biskupi.

– Mi smo prvo svećenici, a tek onda nogometaši, ne nogometaši pa usput svećenici. Tako se i na ovim našim susretima vidi svećeničko ozračje i ono što predstavljamo – rekao je vlč. Žinić.

Član reprezentacije don Tomo Lukač, kojega na TikToku prati više od 53.000 ljudi, objavio je video proslave naslova uz šampanjac i pjesmu “Srce vatreno”.

– Svećenik sam. Naravno da mogu osvojiti zlato na Europskom prevnstvu – rekao je Lukač.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na Euru koje se održalo od ponedjeljka do četvrtka sudjelovalo je 17 reprezentacija koje su bile podijeljene u pet skupina. Hrvatska je prošla grupu pobijedivši Albaniju (2-0) i Sloveniju (3-1), u četvrtfinalu izbacila Mađarsku (4-2), a u polufinalu Rumunjsku.

– Ždrijeb nam je bio naklonjen pa nismo u prvom dijelu išli na favorite, nego igrački slabije reprezentacije. Cilj nam je bio polufinale i borba za medalju pa što Bog dragi da – govorio je izbornik.

Osim sporta, ovakva sportska natjecanja dobra su prilika svećenicima za razmjenu pastoralnih iskustava i razgovor o situaciji u njihovim zemljama.

Brončanu medalju osvojila je Bosna i Hercegovina. Najbolji strijelac Eura bio je hrvatski reprezentativac don Josip Papak.

Iduće Europsko prvenstvo igrat će se dogodine, a domaćin će mu biti Mađarska.

Foto: Facebook



Source link

Exit mobile version