Site icon svakodnevno.me

Marić o suđenju: ‘Naš je sveti cilj da se nitko ne favorizira’

Marić o suđenju: ‘Naš je sveti cilj da se nitko ne favorizira’

Hrvatski nogometni savez objavio je u srijedu analizu suđenja utakmica HNL-a, a predsjednik komisije sudaca HNS-a, Bruno Marić, posebno se dotaknuo i pravila kažnjivog igranja rukom u nogometu.

– Kad je u pitanju kažnjivo igranje rukom, kazneni udarci često izazivaju prijepore, različite stavove. To je točno. I kod nas je također to slučaj, kao i u cijelom svijetu. KNS HNS-a donosi stav zajednički. Čak smo i mi ponekad podijeljeni kod donošenja stava. Suci također – rekao je Marić.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Predsjednik sudačke komisije otkrio je kako nisu svi u nogometu složni oko interpretacije nekih pravila i kako u HNS-u svi očekuju dosljedno suđenje.

– Naravno, mi se ponekad i konzultiramo sa sucima i VAR sucima koji sude na najvećim svjetskim utakmicama i oni su ponekad podijeljeni u razmišljanjima. Ne samo na temu kažnjive ruke, već i nekih drugih incidenata. I oni su podijeljeni, ali to ne znači da ako netko misli drugačije, nema baš ni u čemu pravo. Temeljni zahtjev koji stavljamo pred sebe je uniformiranost i dosljednost u odlukama.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ističe kako je ‘sveti cilj’ sudačke komisije HNS-a jednak pristup svakoj utakmici, bez favoriziranja bilo kojeg kluba.

– Nekad uspijevamo više, nekad manje. Realno, hrvatski suci su na visokoj razini uniformiranosti, ali i kvaliteti suđenja. Kao što je klubovima koji se natječu za titulu, trofej HNK-a ili bilo koju drugu poziciju u natjecanju izazovno, izazovno je i našim sucima i komisiji. Međutim, visoka razina kvalitete suđenja i pošten i predan pristup svakoj utakmici, bez favoriziranja bilo koga naš je sveti cilj – zaključio je Marić.



Source link

Exit mobile version