Site icon svakodnevno.me

Jakirovića iznenadio podatak nakon trijumfa: Volimo povijest, pa neka smo se opet upisali…

Jakirovića iznenadio podatak nakon trijumfa: Volimo povijest, pa neka smo se opet upisali…

Sergej Jakirović konačno je upisao veliku pobjedu, njegova je momčad u Španjolskoj svladala (1-0) Betis. I “modri” su sad na korak do plasmana u osminu finala Konferencijske lige. Ništa još nije gotovo, ali je trener Dinama poslije utakmice zasluženo bio prilično nasmijan:

01:26

dinamo

|
Video: 24sata Video

– Odigrali smo taktički zrelu utakmicu, bio je to za nas pravi ispit zrelosti. Čestitam dečkima, odigrali su jako dobro. Bili smo koncentrirani, držali se plana, nije bilo lagano. Vidjeli smo da možemo igrati s njima, možemo imati posjed i kombinirati, a u nekim smo situacijama mogli biti još i opasniji – rekao je Jakirović za Arenasport pa nastavio:

– Posebice kad smo u prvom dijelu izlazili u kontranapade, pa nam taj završni pas nije bio dovoljno precizan. Ili te stvari nismo dobro razigrali. Volio bih i da još više šutiramo po golu, bilo je puno situacijama u kojima smo težili nekim minijaturima. Ovo je velika pobjeda, sad se okrećemo Varaždinu u nedjelju.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Je li vaš plan bilo igrati zatvorenije?

– Da, na pressici sam najavio kako moramo smanjiti te njihove međuprostore između naše obrane i veznog reda, tu se Fekir sjajno snalazi. Naš ključ je bio igrati plitko, a po oduzetoj lopti ići u kontranapade. Ne sjećam se nekih njihovih velikih prigoda iz igre, prijetili su iz nekih prekida i onog slobodnjaka na kraju utakmice.

Je li vam ovo najdraža pobjeda u trenerskoj karijeri?

– Svaka pobjeda mi je draga, svaka mi je važna, pogotovo otkad sam na klupi Dinama. Znam da Dinamovi navijači stalno žele pobjede, razumijem to. Ali da, ovo mi je jedna od dražih pobjeda. Betis će u uzvratu morati više riskirati, mi ćemo se pripremiti za to. A pred našom publikom idemo proći dalje.

Ovo je bila prva pobjeda Dinama u Španjolskoj u povijesti…

– Evo nisam to znao. Čestitam dečkima na velikom uspjehu, neka je prva… Mi volimo povijesti, pa nek smo se i mi sada upisali u povijest – završio je Jakirović.



Source link

Exit mobile version