Site icon svakodnevno.me

Valentina je dizajnirala kostime za Baby Lasagnu: ‘Bio mi je prvi put na ovakvoj vrsti projekta’

Valentina je dizajnirala kostime za Baby Lasagnu: ‘Bio mi je prvi put na ovakvoj vrsti projekta’


Kostime u kojima je Baby Lasagna izveo svoju pjesmu ‘Rim Tim Tagi Dim’ dizajnirala je Valentina Pliško, studentica modnog dizajna. Valentina nam je otkrila kako je započela njezina suradnja s Markom Purišićem, ali i koliko je bilo zahtjevno spremiti ovogodišnjeg favorita za Doru. 

– Marka i Elizabetu poznajem od prije. S Elizabetom sam već surađivala i ranije. Nakon što je Marko dobio poziv, poslali su mi poruku jesam li zainteresirana za dizajniranje kostima i ja sam, naravno, pristala – rekla je Valentina. 

Foto: Instagram

Inače, Elizabeta je Markova djevojka koja mu je ujedno i osmislila spot, koji je oduševio mnoge domaće i strane obožavatelje. Spot je pun tradicionalnih elemenata, a takvi su bili i kostimi – spoj tradicionalnih i modernih elemenata. 

– Rekla bih da su kostimi nastali spontano, prateći priču i žanr pjesme. Odmah smo se složili s idejom kombiniranja elemenata istarske narodne nošnje s ‘metal’ stilom. S kostimima smo krenuli čim je Baby Lasagna saznao da će nastupiti na Dori, dakle dizajniranje i izrada svih pet kostima trajali su otprilike mjesec dana – otkrila je dizajnerica. 

A Valentini je ovo bio prvi puta da dizajnira kostime za scenu.

– Bilo je dosta razmišljanja u odabiru materijala koji će odgovarati cijeloj ideji i izgledati dobro na stage-u. Najveći dio kostima napravljen je od umjetne kože. Osim kože, korišteni su taft i šifon. Za detalje su korištene metalne kopče i ziherice. Neki dijelovi kostima su upcycled, odnosno napravljeni od već postojećih odjevnih predmeta koji su onda preuređeni i prenamijenjeni. Tu je još i top napravljen od ručno spojenih metalnih kolutova – dodala je. 

Foto: HRT

Dizajnerica, koja trenutno studira na milanskom fakultetu ‘Nuova Accademia di Belle Arti’. Također nam je rekla da su joj narodne nošnje jedan od omiljenih izvora inspiracije. 

– Budući da je meni tradicionalno odijevanje vječna inspiracija u mom radu, stvarno sam uživala u ovom projektu. Na kostimima se isprepliću ‘metal’ stil i elementi istarske narodne nošnje poput prsluka, bijelih hlača, bijelih širokih rukava, marame i kape. Maske koje su nosili članovi benda inspirirane su istarskim čentrinima – rekla je Valentina.



Source link

Exit mobile version