Site icon svakodnevno.me

Bjelica: Emotivac sam, a Sane me isprovocirao. Tako nešto mi se više nikada ne smije dogoditi

Bjelica: Emotivac sam, a Sane me isprovocirao. Tako nešto mi se više nikada ne smije dogoditi

Nenad Bjelica radi odličan posao u Union Berlinu. Njemačka momčad prošle jesezone bila hit Bundeslige i plasirala u Ligu prvaka. Ove sezone Union Berlin nije dobro ušao u Bundesligu i do dolaska Bjelice bio je na rubu ispadanja iz lige. Nakon što ga je preuzeo hrvatsku stručnjak, Berlin se izvukao iz zone ispadanja i sada je u puno komotnijoj situaciji. Bjelica je dao veliki intervju za njemački Bild.

Bjelica je govorio o tome kakav je on tip trenera i što misli o modernom trenerskom pristupu.
– Poštujem novu generaciju trenera, ali oni po mom mišljenju previše analiziraju. Ponekad ne razumijem zašto tako često koriste komplicirane pojmove. Mislim da čak ni neki igrači to ne razumiju – rekao je Bjelica pa nastavio:

Foto: Andreas Gora/DPA

– Po meni, ne treba pretjerivati i stalno opterećivati igrače s previše informacija. Video analizu radimo samo na dan utakmice, maksimalno 15 minuta. Cijeli sastanak ne traje dulje od 30 minuta.

Najveću pozornost izazvalo je pitanje o sukobu sa Saneom za vrijeme utakmice između Union Berlina i Bayerna u 13. kolu njemačkog prvenstva. Situacija se dogodila krajem siječnja, a sve je započelo kada Bjelica nije dao loptu Saneu prilikom izvođenja auta. Sane mu je pokušao izbiti loptu iz ruke, a Bjelica ga je udario i odgurnuo. Dobio je crveni karton i tri utakmice suspenzije.

Foto: ANGELIKA WARMUTH

– Žao mi je zbog te situacije, ona nije bila dobra za klub ni za mene. Tako nešto mi se više nikada ne smije dogoditi. Emotivac sam, isprovocirao me, a nekoliko minuta ranije nam sudac nije dosudio kazneni udarac kada smo gubili 1:0. Sada moram učiniti sve kako bi ljudi zaboravili na moj prekršaj i vidjeli me samo kao trenera Nenada Bjelicu – izjavio je Bjelica.

 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link

Exit mobile version