Site icon svakodnevno.me

Evo kako se kuha bijela riža: Nije isto radite li je u pećnici, na štednjaku ili u mikrovalnoj

Evo kako se kuha bijela riža: Nije isto radite li je u pećnici, na štednjaku ili u mikrovalnoj

Za kuhanje riže postoje određene metode kojih bi se trebalo držati ako želite da uvijek ispadne odlično, ovisno o tome u čemu je kuhate – u loncu, u mikrovalnoj ili u pećnici. 

Na štednjaku
Na jednu šalicu riže stavite 1,5 šalicu vode, vatru postavite na srednju jačinu dok voda ne provrije, a tada smanjite na najmanju jačinu, poklopite i pustite da se kuha 13 minuta. Kada isključite vatru, ostavite još 10 minuta u loncu da odstoji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

01:10

Video: 24sata/pixsell

U pećnici
Uzmite dvije šalice riže i 3 šalice proključale vode. Poklopite posudu i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva, 35 minuta. Izvadite je iz pećnice i ostavite 10 minuta da odstoji.

U mikrovalnoj
Na jednu šalicu riže stavite 2 šalice proključale vode. Kuhajte 12 minuta, bez poklopca. Izvadite, poklopite i pustite 10 minuta da odstoji.

Foto: Dreamstime_/ILUSTRACIJA

Najveća pogreška koju ljudi čine kada kuhaju rižu je korištenje previše vode u receptima koji zahtijevaju dvije šalice vode na šalicu riže za kuhanje na štednjaku. Tako ćete dobiti previše mekanu rižu. Ovaj problem postaje veći ako još uz ovo i ispirete rižu jer povećavate količinu vode, piše recipetineats.



Source link

Exit mobile version