Veseli nas činjenica da se sve više ljudi okreće zdravijem načinu prehrane koji izbjegava prženje u dubokom ulju. Tako je pečenje pomfrita u pećnici postalo popularna alternativa, jer ljudi shvaćaju da mogu dobiti ukusan prilog od različitog povrća, poput korijena celera ili batata, bez suvišnih masti.
U tom duhu, danas vam donosimo recept za pomfrit od mrkve s parmezanom koji će vas oduševiti jednostavnošću i izvanrednim okusom. Ova kombinacija mediteranskog bilja, slatkoće mrkve i gorkastog parmezana pružit će vam jedinstveno gastro iskustvo koje ćete sigurno poželjeti ponoviti.
Sastojci:
330 g mrkve (oko 3 veće mrkve)
40 g parmezana
1 žlica maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
¼ žličice čilija ili mješavine ljutih začina
Prstohvat soli
½ žličice sušenog dalmatinskog bilja (npr. ružmarin, origano, timijan…)
Možda te zanima…
Brownie energetske kuglice idealne za slatki međuobrok
Hrana
Priprema
Upalite pećnicu na 200°C.
Pripremite široku tepsiju te je obložite papirom za pečenje.
Po papiru razbacajte naribani parmezan sir koji će poslužiti kao podloga za pomfrit od mrkve.
Mrkve ogulite, a zatim narežite na tanke štapiće.
U zdjeli pomiješajte masinovo ulje, naribani češnjak i začine. Ubacite unutra štapiće mrkve te dobro promiješajte kako bi svaki štapić bio začinjen.
Mrkvu zatim rasporedite po parmezanu, jedan komad do drugog bez ostavljanja prostora između njih.
Pomfrit od mrkve pecite 25-30 minuta dok povrće ne omekša. Poslužite kao snack ili uz glavno jelo po izboru!
Možda te zanima…
Toskanska juha bogata je povrćem, a pogodna je i za vegetarijance
Hrana
Više recepata možete pronaći na Tikvica.com ili na Facebooku, Instagramu, TikToku te Pinterestu.
Source link
[gpt3]rewrite this content and keep HTML tags
Veseli nas činjenica da se sve više ljudi okreće zdravijem načinu prehrane koji izbjegava prženje u dubokom ulju. Tako je pečenje pomfrita u pećnici postalo popularna alternativa, jer ljudi shvaćaju da mogu dobiti ukusan prilog od različitog povrća, poput korijena celera ili batata, bez suvišnih masti.
U tom duhu, danas vam donosimo recept za pomfrit od mrkve s parmezanom koji će vas oduševiti jednostavnošću i izvanrednim okusom. Ova kombinacija mediteranskog bilja, slatkoće mrkve i gorkastog parmezana pružit će vam jedinstveno gastro iskustvo koje ćete sigurno poželjeti ponoviti.
Sastojci:
330 g mrkve (oko 3 veće mrkve)
40 g parmezana
1 žlica maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
¼ žličice čilija ili mješavine ljutih začina
Prstohvat soli
½ žličice sušenog dalmatinskog bilja (npr. ružmarin, origano, timijan…)
Možda te zanima…
Brownie energetske kuglice idealne za slatki međuobrok
Hrana
Priprema
Upalite pećnicu na 200°C.
Pripremite široku tepsiju te je obložite papirom za pečenje.
Po papiru razbacajte naribani parmezan sir koji će poslužiti kao podloga za pomfrit od mrkve.
Mrkve ogulite, a zatim narežite na tanke štapiće.
U zdjeli pomiješajte masinovo ulje, naribani češnjak i začine. Ubacite unutra štapiće mrkve te dobro promiješajte kako bi svaki štapić bio začinjen.
Mrkvu zatim rasporedite po parmezanu, jedan komad do drugog bez ostavljanja prostora između njih.
Pomfrit od mrkve pecite 25-30 minuta dok povrće ne omekša. Poslužite kao snack ili uz glavno jelo po izboru!
Možda te zanima…
Toskanska juha bogata je povrćem, a pogodna je i za vegetarijance
Hrana
Više recepata možete pronaći na Tikvica.com ili na Facebooku, Instagramu, TikToku te Pinterestu.
[/gpt