Site icon svakodnevno.me

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Kako se prvenstvo bliži kraju, tako se slika sve više razjašnjava… Vraćaju se neke stare navike, a one su da je Dinamo, unatoč svim turbulencijama tijekom sezone, i dalje najjača momčad prvenstva. Zagrepčani su dočekali kiks Rijeke koja je izgubila kod Lokomotive 3-1 te prvi put od početka sezone nakon potpunog kola drže vodeću poziciju.

To ujedno znači da ako Dinamo sve pobijedi do kraja bit će prvak. Isto tako, sudbinu u svojim rukama ima i Rijeka jer ako Riječani pobjede u preostala četiri kola, oni će biti prvaci.

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju pa će nakon idućeg, 33. kola stvari biti jasnije.
Za pobjede smo sve naveli, ali što ako, primjerice, derbi završi remijem? Tada bi, naravno, Dinamo ostao prvi, no Zagrepčanima odgovara i remi u derbiju u slučaju da se u preostalim kolima bodovno poravnaju s Rijekom. Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su ‘plavi’ od tri međusobna derbija ove sezone pobijedili u dva (2-1, 1-0), a jednom je bilo neriješeno (2-2).

Stoga će Rijeka itekako imati jači pritisak i veći imperativ pobjede jer trenutno gleda Dinamu u leđa. Lokomotiva je napravila veliki posao u Kranjčevićevoj i moguće odredila prvaka već u 32. kolu…
Borba za naslov, raspored do kraja
33. kolo: Rijeka – Dinamo (5.5., 19.30)
34. kolo: Varaždin – Rijeka (11.5., 17 sati), Dinamo – Osijek (11.5., 19.30)
35. kolo: Slaven – Dinamo (18.5., 19.10), Osijek – Rijeka (19.5., 19.30)

36. kolo (25.5., 19 sati): Rijeka – Slaven, Dinamo – Rudeš

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link

Exit mobile version