Site icon svakodnevno.me

Šola dao ostavku nakon što nije izborio SP. Slovenci na penale prošli, Srbi korak do senzacije!

Šola dao ostavku nakon što nije izborio SP. Slovenci na penale prošli, Srbi korak do senzacije!

Vlado Šola ldao je nedjelju ostavku na mjesto izbornika rukometne reprezentacije Crne Gore, nakon što je crnogorska reprezentacija poražena u dva dvoboja s Italijom i nije se uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo. Dio navijača je nakon poraza u drugom meču baraža za odlazak na SP u nedjelju Podgorici tražio ostavku izbornika, okrivljujući ga za poraz od Italije.

– Igračima čestitam, preuzimam odgovornost za sve… Sve što je bilo loše kriv sam ja. Dajem odmah ostavku, žao mi je ako sam razočarao rukometni svijet u Crnoj Gori – rekao je Šola nakon meča.
Vlado Šola preuzeo je reprezentaciju Crne Gore u veljači 2023. Vodio ju je u kvalifikacijma za Euro 2023., u ožujku i travnju prošle godine, a Crna Gora je, kao trećeplasirana u skupini, izborila sedmo sudjelovanje na prvenstvima Europe. Nakon tog rezultata, u veljači ove godine Crnogorski rukometni savez produžio je ugovor sa Šolom na godinu dana.

Od ostalih utakmica valja izdvojiti dramatičan prolazak Slovenije protiv Švicarske. Nakon poraza 27-26 kod kuće, susjedi su pobijedili 34-33 u gostima i pobijedili tek nakon sedmeraca 4-1. Španjolska je nakon domaće pobjede nad Srbijom 32-28 gotovo sve upropastila i prošla na završni turnir za jedan jedini gol (25-22 za Srbiju u uzvratu). Makedonci su kod kuće uspjeli nadoknaditi -7 protiv Farskih Otoka i s 34-26 u uzvratu izboriti SP.
Kvalifikacije za SP 2025., ukupni rezultati

Litva – Mađarska 49-69
Slovenija – Švicarska 60-60 (4-1 sedmerci)
Portugal – BiH 55-45
Gruzija – Austrija 56-64
Island – Estonija 87-49
Grčka – Nizozemska 56-58
Španjolska – Srbija 54-53
Italija – Crna Gora 66-58
Rumunjska – Češka 51-59
Poljska – Slovačka 61-54
Farski Otoci – Sjeverna Makedonija 60-61

Osim spomenutih, iz Europe na SP idu kao domaćini Hrvatska, Danska i Norveška, kao i polufinalisti Eura Švedska, Francuska i Njemačka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link

Exit mobile version