Site icon svakodnevno.me

HT gasi 3G mrežu u Zagrebu, zamijenit će je moderni 4G i 5G

HT gasi 3G mrežu u Zagrebu, zamijenit će je moderni 4G i 5G



Hrvatski Telekom objavio je u utorak kako na području Zagreba i okolice planira ugasiti svoju 3G mrežu u razdoblju od 8. do 12. srpnja 2024. godine. To je, nakon uspješno provedenog gašenja 3G mreže u Osijeku i okolici, drugo po redu područje u Hrvatskoj na kojem se u skladu sa strategijom održivog poslovanja HT-a gasi 3G mreža i ubrzava prelazak na energetski učinkovitije 4G i 5G tehnologije, navode iz kompanije.

– Gašenje 3G mreže predstavlja ključni korak u predanosti HT-a prema digitalnoj transformaciji. Oslobađanjem frekvencijskih resursa i kapaciteta dodatno unaprjeđujemo 4G i 5G tehnologije, što nam omogućava da korisnicima i nadalje pružamo najnaprednije telekomunikacijske usluge, istovremeno unaprjeđujući korisničko iskustvo. Dodatno, fokusiranjem na brže i naprednije mobilne tehnologije i usluge stvaramo mogućnosti za daljnje inovacije i poboljšanu povezanost, što pozitivno utječe na društveni i gospodarski razvoj – poručuju iz HT-a.
Oni korisnici koji još upotrebljavaju 2G ili 3G uređaje i nemaju mogućnost pristupa 4G i/ili 5G tehnologijama, moći će nastaviti s korištenjem svojih usluga putem 2G tehnologije, koju HT i dalje zadržava u radu i koja omogućava neometano korištenje poziva i SMS poruka, te korištenje podatkovnog prometa sukladno mogućnostima 2G tehnologije.

Naravno, za puno bolje iskustvo mobilnog interneta, 4G ili 5G uređajni su daleko bolji izbor.
Svi korisnici koji koriste uređaje novije tehnologije i koji imaju mogućnost pristupa 4G i/ili 5G tehnologiji, a posjeduju SIM karticu starije tehnologije, svoju SIM karticu mogu bez naknade zamijeniti u bilo kojem trenutku na prodajnim mjestima Hrvatskog Telekoma.
– Hrvatski Telekom će svoje korisnike redovito i pravovremeno informirati o načinu provedbe i dinamici postupka gašenja 3G tehnologije putem objava na svojim internetskim stranicama. Kompletan završetak projekta gašenja 3G mreže očekuje početkom iduće godine, a detaljnije informacije vezane uz odlazak 3G mreže u povijest kao i odgovore na najčešća pitanja korisnika moguće je pronaći na Gašenje 3G mreže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link

Exit mobile version