Site icon svakodnevno.me

Pobjeda Barcelone na oproštaju Xavija: ‘Tražio sam mir, a posao koji smo napravili nije cijenjen’

Pobjeda Barcelone na oproštaju Xavija: ‘Tražio sam mir, a posao koji smo napravili nije cijenjen’

Nogometaši Barcelone slavili su u posljednjoj utakmici španjolske La Lige ove sezone s 2-1 kod Seville u oproštaju Xavija od klupe Katalonaca. 

POGLEDAJTE VIDEO: Camp Nou prije renovacije

01:57

Camp Nou, stadion Barcelone

|
Video: 24sata/pixsell

 
Barca je povela preko Roberta Lewandowskog (15.), da bi u 31. minuti poravnao Marokanac Youssef En Nesyri. Pobjedu je Kataloncima osigurao Fermin Lopez u 59. minuti. Nakon utakmice Xavi je izrazio nezadovoljstvo razvojem situacije:

– Osjećam li se slobodno sad? Ne, htjeli smo nastaviti. Klub je donio odluku i to moramo poštovati – rekao je, pa novom treneru zaželio sreću: Savjet za novog trenera? Reći ću mu da se mora sučiti s vrlo teškom situacijom. 
Izrazio je Xavi i žaljenje na tretman koji je imao u Barceloni:
– Mislim da posao koji smo napravili u ovoj teškoj situaciji nije cijenjen. Imam osjećaj da smo napravili sav ovaj posao tijekom potresa. Nikad nismo imali mira. Tražio sam mir, ali ga nikad nismo dobili – zaključio je legendarni igrač “blaugrane”. 

FC Barcelona Press Conference

|
Foto: ALBERT GEA/REUTERS

Barcelona je sezonu završila druga s deset bodova manje od prvaka Reala, dok je Sevilla okončala kao 14., sa samo osam bodova više od zone ispadanja. Xavi je kolo prije dobio otkaz, ali pristao je voditi susret u Sevilli prije odlaska. Naslijedit će ga Nijemac Hansi Flick, a službena objava očekuje se idućeg tjedna. Xavi je kao trener s Barcelonom osvojio La Ligu i superkup. Cijela priča oko njegovog ostanka i odlaska poprimila obrise sapunice, ali na kraju su ga defetističke izjave uoči utakmice protiv Almerije koštale posla:
– Prije bi trener Barce došao predsjedniku i rekao: “Želim ovog igrača i ovog i još onog”. Toga više nema. No, mi moramo pojačati momčad jer su sprotnom će nam biti jako teško boriti se protiv Reala i u Europi. Ako ne bude određenih promjena nemoguće je napredovati. Pokušat ćemo se nositi s Realom, ali navijači Barcelone moraju razumjeti da je situacija teška, posebice u ekonomskom smislu – govorio je Xavi prije nekoliko tjedana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link

Exit mobile version