Site icon svakodnevno.me

Eurosong u Švedskoj minute su dijelile do velikog skandala?

Eurosong u Švedskoj minute su dijelile do velikog skandala?



Nekoliko minuta prije početka finala Eurosonga odvijala se drama iz kulisa, a ‘EBU je izbjegao najveći skandal svih vremena’, javlja norveški portal VG, a prenosi najpoznatiji eurovizijski portal wiwibloggs. Naime, kako pišu, izvođači iz Grčke, Velike Britanije, Portugala, Irske, Norveške i Švicarske razmišljali su o izostanku iz velikog finala koje je bilo 11. svibnja. Skandal je navodno izbjegnut tek 25 minuta prije finala.

– Raspravljali smo do posljednje sekunde trebamo li se povući. Mnogi od nas reagirali su na to što je Izrael dobio priliku koristiti Eurosong kao politički instrument – rekao je za VG Magnus Børmark (41), gitarist norveškog benda Gåte, koji su nastupili u Malmöu.

Potvrdio je da nije mogao prisustvovati probi zastave u subotu poslijepodne zbog hitnog sastanka s EBU-om. Na toj probi nedostajali su još Grkinja Maria Satti, irski predstavnici Bambie Thug i pobjednici iz Švicarske, Nemo. 

– Činilo se kao da postoji jedan skup pravila za Izrael, a drugi za ostale. Nešto nije u redu kad to doživiš. Umjetnici ne bi trebali imati krizni sastanak s EBU-om – dodao je.

2024 Eurovision Song Contest second semi-final, in Malmo

|
Foto: Leonhard Foeger

Švedske novine Aftonbladet kažu da je ‘cijeli posljednji dan postao jedan dugi krizni sastanak’ za EBU i televizijsku kuću domaćina SVT. Ipak, Švicarska i Grčka demantirali su navodne natpise. Navode je demantirao i šef švicarske delegacije Yves Schifferle.
– Nije bilo rasprave da se delegacija Švicarske povuče iz natjecanja – rekao je za Blick. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link

Exit mobile version