Site icon svakodnevno.me

Istina i mitovi: Dijelite li posve krive savjete o sreći u vezi?

Istina i mitovi: Dijelite li posve krive savjete o sreći u vezi?

Većina nas prepuna je savjeta o tome kako izgraditi uspješnu vezu, koje šakom i kapom dijelimo članovima obitelji, prijateljima, djeci, a ponekad ih se prisjetimo i kad u odnosu s partnerom naiđemo na probleme. No, jesmo li sigurni da baš svi ti savjeti, koje smo vjerojatno i sami pokupili od starijih i mudrijih, ‘drže vodu’? I vrijede li baš svi za sve ljude?

POGLEDAJTE VIDEO:

01:35

Trikovi za sreću: Mazite ljubimca, jedite čokoladu…

|
Video: 24sata/pixsell

Evo što o najčešćim mitovima kažu stručnjaci: 
Budi s nekim tko te prihvaća takvog kakav jesi

Hm, da… odnosno – ne! Umjesto toga, trebalo bi težiti odnosu u kojem se stalno preispitujete i na temelju toga mijenjate i rastete. Ne samo da vas dobra veza treba učiniti boljom osobom u partnerskom smislu, nego i boljim čovjekom općenito, te učiniti da se uspješnije nosite sa životnim izazovima. 

Igrajte igru da biste držali partnera na toplom
Što imate od toga, osim što ćete zbuniti partnera i možda ga učiniti nesigurnim? U ozbiljnoj vezi partneri ne trebaju prenemaganja da bi bili zajedno, već razmjenjuju istinske osjećaje i ostat će zajedno i bez igrica toplo-hladno. 

Foto: Dreamstime

Najvažnije je oprostiti i zaboraviti greške
E, pa baš i nije. Naime, kad su u pitanju ozbiljni problemi, možda ćete ih na neko vrijeme staviti pod tepih, ali ćete se s vremenom morati suočiti s njima. Bolji je izbor suočiti se s problemima u odnosu odmah i kroz razgovor i dogovor o tome kako ćemo se ponašati u budućim situacijama doći do toga da to prebrodimo. 
Vaše ili partnerove godine su samo broj
Najčešće da, godine nisu ono što će biti presudno da uđete u vezu, ili da prekinete neki odnos. No, ponekad mogu postati ozbiljan problem u odnosu, ako dovedu do toga da se vi i partner razilazite u stavovima i interesima, te u tome kako želite organizirati život.
Savršeni ste takvi kakvi jeste

Bome niste. Svi smo mi ljudi i imamo svoje mane. Partnerski odnos trebao bi omogućiti da ih osvijestimo i počnemo se mijenjati, kako bismo postali bolja osoba, a ne dovesti do toga da ih zanemarujemo i pravimo se da smo glavni zgoditak. 

Foto: Dreamstime

Važno je samo slušati svoje srce
Dodali bismo: ali i ne zaboraviti da srce može biti veliki lažov! Srce treba biti prisutno i davati notu odnosu, no u temeljnim stvarima treba slušati mozak i držati se logike i razuma. U protivnom biste tek na kraju veze mogli shvatiti s kim ste bili i koliko je taj odnos za vas bio loš. 
Nikad ne treba odustati od osobe koju volite

Ne dižite ruke odmah, ali ako netko iz dana u dan pokazuje da mu nije stalo do vas, te da se ne želi prilagođavati kako biste došli do kompromisa oko nekih važnih stvari, bilo bi glupo držati se toga da trebate ostati s tom osobom. 

Ostvarit ćete se samo s nekim s kim dijelite interese
Prava ljubav zapravo ujedinjuje ljude koji su različiti i imaju različite interese. Štoviše, nije važno čak ni da volite stvari kojima se bavi vaš partner, bitno je da razumijete da je njemu to važno i da mu date prostora da uživa u tome.
Kad se jave problemi, nema povratka

Čak i partneri kojima se divimo zbog toga kako lijepo funkcioniraju sigurno su prošli kroz teške životne faze i suočavali se s problemima. Zajednička borba s poteškoćama je ono što pomaže da veza iz zaljubljenosti preraste u čvrsti partnerski odnos, piše portal Awereness act.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link

Exit mobile version