Site icon svakodnevno.me

Kapetan hrvatskih vaterpolista karijeru nastavlja u – Litvi

Kapetan hrvatskih vaterpolista karijeru nastavlja u – Litvi

Zakuhao se vaterpolski “mercato”. Iako će klupska sezona tek završiti završnim turnirom Lige prvaka, mnogi su igrači unaprijed zamijenili adrese za nadolazeću sezonu.

Primjerice, nova adresa kapetana hrvatske reprezentacije Ivana Krapića (35) bit će Elektrėnai, gradić blizu litavske prijestolnice Vilniusa. Krapić će kapicu francuskog Noisy-le-Seca, koju nosi od 2020. godine, zamijeniti kapicom Žaibasa, kluba koji zadnjih godina sudjeluje i u kvalifikacijama Lige prvaka, s naglaskom na sudjeluje jer kvalitete za više jednostavno nema.

Trener je Blagoje Ivović, inače brat jednog od najboljih crnogorskih vaterpolista Aleksandra, a ondje igra i Zagrepčanin s gruzijskom putovnicom Marko Jelača. Čak su u završnici prošle sezone za finale domaćeg prvenstva doveli i srpskog reprezentativca, Riječanina Marka Radulovića. 

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, Hrvatska – Grčka

|
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Još će neki hrvatski reprezentativci promijeniti klub. Ante Vukičević sigurno napušta francuski Marseille, čija će igračka i financijska snaga okopnuti. Veliki favorit za dolazak Vukičevića jest splitski Jadran, koji će, pak, napustiti Luka Bukić i Ivan Marcelić. Oni će se vratiti u zagrebačku Mladost, iz koje u Jug odlazi centar Branimir Herceg, a još bi neki s Poljuda mogli smjerom Save ili nekim drugim.
Poljudska je želja i Marko Bijač koji je u Olympiacosu, ali grčki je prvak doveo i drugog grčkog reprezentativnog golmana Panagiotisa Tzortzatosa, pa su sada u istom timu Bijač, Zerdevas i Tzortzatos, što je previše. Potonjega se možda sjećate iz utakmice za broncu na SP-u u Budimpešti prije dva ljeta kada nas je lagano uništio obranama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link

Exit mobile version