Site icon svakodnevno.me

Zaposlenici u većini slučajeva daju otkaze zbog loših šefova

Zaposlenici u većini slučajeva daju otkaze zbog loših šefova

Prema riječima specijalistice za ljudske resurse i izvršne direktorice tvrtke TwoFold, Alison McMahon, šef koji ne brine (ili se ne može barem pretvarati da brine) o svojim zaposlenicima, ‘i nije neki šef’. Ona kaže kako postoje brojni faktori zašto netko odluči dati otkaz, a neki od njih su premala plaća, prevelika radna satnica, daleka lokacija i nedostatak interesa. No, prema Alison, najveći razlog zbog kojeg zaposlenici prelaze na druga radna mjesta je taj što su umorni od rada za loše šefove.

POGLEDAJTE VIDEO:

01:09

GRađevinski tehničar Vlado Matijević dao je otkaz i posvetio se izletima

|
Video: Sanjin Strukić/Pixsell/PA

Ljudi su uglavnom, kaže, spremni nositi se s negativnim situacijama, dok im se kod sviđa onaj za koga rade. A kad to nije slučaj, više nemaju razloga negdje ostati. 
– U devet od deset slučajeva kad zaposlenik kaže da odlazi za više novca, to nije istina, previše im je neugodno reći istinu – kaže Alison, i dodaje da ‘ako vodite organizaciju ili tvrtku, vaše vrijednosti i djelovanja trebaju inspirirati vaš tim. A kad to nije slučaj, kaže, dobijete slabiju produktivnost.

– Prirodno je da će prije ili kanije, netko tko je dobar radnik ali nema voditeljskih vještina, doći u poziciju da ga netko ‘previše nadzire’,što je problem u mnogim tvrtkama – rekla je Alison za LinkedIn, i zaključuje da tako brojna mjesta završavaju s nezadovoljnim zaposlenicima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link

Exit mobile version