Site icon svakodnevno.me

Pobuna Barcelonina talenta iz Kustošije: Faye želi otići iz kluba

Pobuna Barcelonina talenta iz Kustošije: Faye želi otići iz kluba

Nepredvidljiva je budućnost u Barceloni za bivšeg nogometaša Kustošije Mikayila Fayea (19). Reprezentativac Senegala ovu je sezonu proveo igrajući za Barceloninu B momčad, očekujuću šansu u prvoj momčadi koja nikad nije došla. Barcelona je zimus odbila nekoliko velikih ponuda za Fayea, ali još nije odlučila što će s njime.

To je jedno od mnogih pitanja koje čekaju novog trenera Hansija Flicka. U Španjolskoj očekuju kako će Faye odraditi pripreme s prvom momčadi, baš kao što je bio slučaj prošle godine kod Xavija nakon što je Senegalac doveden u višemilijunskom poslu koji je iznenadio Hrvatsku.

Faye je odigrao nekoliko fantastičnih utakmica za Barcelonu Atletic, ove je sezone debitirao za seniorsku reprezentaciju Senegala, a sad ga čekaju kvalifikacije za SP 2026. Zbog toga Faye želi što prije zaigrati nogomet u prvoj ligi, bilo to u Španjolskoj ili negdje drugdje u Europi. Više se ne želi ‘kaliti’ u B momčadi Barcelone, već želi definiranu ulogu i mogućnost za daljnji razvoj u prvoj momčadi.

Europski klubovi u redovima stoje zainteresirani za “čudo s Kustošije”. Prema Mundu Deportivu, već su se Barceloni za Fayeove usluge javjali Liverpool, Manchester United, Inter i Bayern, a utrku se sada uključio i Arsenal.

U Barceloni imaju puno igrača na Fayeovoj poziciji kao što su Araujo, Christiansen, Martinez, Cubarsi, Kounde, a s posudbe iz Girone vraća se i Eric Garcia. Faye će se teško izboriti za redovitu minutažu kod Katalonaca, stoga bi Barcelona mogla zaraditi na njegovoj prodaji.

Prema Transfermarktu, Faye ima tržišnu vrijednost od pet milijuna eura. Ove je sezone odigrao 33 utakmice za Barcu Atletic i zabio četiri gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link

Exit mobile version