Site icon svakodnevno.me

FOTO Vjenčali se usred poplava, po mladu došao čamcem: ‘Neće nam kiša i vrijeme ovo uništiti’

FOTO Vjenčali se usred poplava, po mladu došao čamcem: ‘Neće nam kiša i vrijeme ovo uništiti’



Leonie (25) imala je potpuno mokru haljinu, ali veliki osmjeh na licu. Umjesto kočije po nju je došao gumeni čamac. Ona i njezin odabranik Andreas Hofherr (29) iz Baden-Württemberga vjenčali su se usred velikih poplava koje su pogodile južnu Njemačku. Par je za tu prigodu umjesto svečanih cipela nosio gumene čizme, a gosti su obavezno morali imati kišobrane. 

Par se upoznao 2017. godine u hitnoj službi gdje su radili. U međuvremenu su osnovali vlastitu spasilačku službu. Sada su se vjenčali pred oko 100 uzvanika, piše Bild. 
– Vjenčanje smo planirali više od godinu dana i u njega uložili puno energije pa smo odlučili kako će se svadba održati usprkos vremenskim prilikama – kaže Andreas.

U petak su se vjenčali kod matičara, a u subotu u crkvi u Oberzellu. Uoči vjenčanja pala je jaka kiša, čak 30 litara po kvadratnom metru. Do sela u kojem živi oko 2000 ljudi moglo se samo gumenim čamcima. Riječica Schussen se izlila iz korita.

– Na vjenčanju smo imali i starije goste. Rekli su nam kako se ne sjećaju da je u ovom kraju bilo takvih poplava – rekao je mladoženja. Kako bi gosti ostali koliko toliko suhi, postavili su šatore.

Foto: Privatni album

– Neki su gosti došli u gumenom čamcu pa smo došli na ideju da uzmemo vesla i malo se provozamo po poplavljenom polju. Tako su nam ostale uspomene na ovaj poseban dan i ove posebne okolnosti – rekao je Andreas. 

Foto: Privatni album

– Haljina mi je bila skroz mokra i prljava od blata, nisam sigurna da će se moći uopće očistiti. Naravno da sam se morala presvući – rekla je Leonie. 
Voda se iz Oberzella u međuvremenu povukla. No dobar dio gradova na jugu Njemačke i dalje je pod vodom, a šteta se zbraja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link

Exit mobile version