Site icon svakodnevno.me

Dan Paška Patka: Prisjetite se svima omiljenog Disneyeva lika

Dan Paška Patka: Prisjetite se svima omiljenog Disneyeva lika

Paško Patak (eng. Donald Duck) debitirao je u crtiću u “The Wise Little Hen” na današnji dan u ljeto 1934. Ubrzo je predstavljena njegova partnerica Vlatka Patka. Njegov mrzovoljni šarm ne možete zamijeniti i zato je glumio u više filmova nego bilo koji Disneyev lik. U svom prepoznatljivom plavom mornarskom odijelu bez hlača, Donald Duck pojavio se u više od 200 kratkih i dugometražnih filmova.

POGLEDAJTE VIDEO:

00:50

reel disney maškare u kominu

|
Video: 24sata/Video

Nastao kao inspiracija australskim igračem kriketa
Walt Disney dočarao je ideju za Donalda Ducka da uvede oštriji lik kako bi uravnotežio dobrog-dobrog veselog Mickeya Mousea. Tijekom eksperimentalne faze stvaranja Donaldova lika, Disney je čitao o australskom igraču kriketa Donaldu Bradmanu, koji je dospio na naslovnice nakon što je otpušten zbog patke.

storyeditor/2024-06-07/profimedia-0586502356.jpg

|
Foto: profimedia

Još jedna značajka koja definira Donalda Ducka je njegov glas. Clarence Nash, izvorni glasovni glumac za Donalda, stvorio je poseban glas postignut ‘bukalnim govorom’, oblikom vokalizacije koji koristi unutarnji obraz za stvaranje zvuka umjesto grkljana.
Prava je zvijezda
Bio je jedan od domaćina dodjele Oscara 1958. Po njemu je nazvan asteroid 1995. godine. Ima čak i zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih. Tolika je njegova popularnost da je Paško Patak nacionalni heroj u Finskoj! 

Zato danas sjednite sa svojim najmlađima i pogledajte dogodovštine Paška Patka i prisjetite se zašto je omiljeni crtani lik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link

Exit mobile version