Site icon svakodnevno.me

Martinez: Prvi je put protiv nas netko igrao kvalitetno s loptom. Semedo: Hrvati su izvanredni…

Martinez: Prvi je put protiv nas netko igrao kvalitetno s loptom. Semedo: Hrvati su izvanredni…

Portugalski izbornik Roberto Martinez rekao je da mu je subotnja utakmica s Hrvatskom dobro poslužila kao priprema za Europsko prvenstvo unatoč porazu od 1-2.

– Ovo je za nas bila perfektna utakmica jer smo igrali protiv tehnički jako kvalitetne momčadi. Mislim da je Hrvatska prva momčad koja je s loptom igrala kvalitetno poput nas – izjavio je Martinez u obraćanju medijima.

00:40

Neuruppin je spreman za dolazak Vatrenih

|
Video: 24sata/pixsell

– U prvom poluvremenu teško smo kontrolirali igru, ali u nastavku smo zaigrali puno bolje – dodao je.
Portugal je u subotu izgubio doma 2-1 od Hrvatske u pripremnoj utakmici uoči Europskog prvenstva.

– Gol smo zabili iz jedne dobro izrađene situacije, na postavljenu obranu, također smo bili i agresivni. Bila je to dobra pripremna utakmica za 16 igrača koji su bili na travnjaku, a uz to se nitko nije ozlijedio. Nikada ne želimo izgubiti, ali utakmica je bila pozitivna u sklopu pripreme Europskog prvenstva – izjavio je Martinez.
Portugal je u deset kvalifikacijskih utakmica primio samo dva gola, no u posljednje tri prijateljske čak šest.
– Jasno je da to moramo sada popraviti – odgovorio je izbornik Portugala.
Poručio je da je bitno da njegova ekipa početak prvenstva dočeka na najboljoj razini. Portugal će u utorak ugostiti Irsku što će mu biti posljednja provjera uoči Europskog prvenstva.

Lisabon: Prijateljska utakmica Portugala i Hrvatske prije odlaska na EURO 2024.

|
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

– Nogometaši Portugala htjeli su pobijediti Hrvatsku, ali naišli su na dobrog protivnika s izvanrednim veznim redom, što je rezultiralo porazom 2-1 – rekao je portugalski desni bočni igrač Nelson Semedo.
Upitan nakon utakmice brine li ga rezultat, 30-godišnji igrač je odgovorio da im je fokus “na pripremi za Europsko prvenstvo”.
– Naravno da je bolje kada pripreme gradiš na pobjedama. Očito je da nismo htjeli izgubiti danas, ali prikazali smo pozitivnu igru protiv dobre momčadi, s izvanrednom sredinom terena – izjavio je Semedo za portugalsku televiziju RTP.
– Mi također imamo odličnu momčad. Sada ćemo nastaviti raditi, ispraviti greške, popraviti ono što smo radili i vjerovati – dodao je.
Hrvatska je na Nacionalnom stadionu pored Lisabona pobijedila 2-1, nanijevši Portugalu drugi poraz u posljednjih 14 utakmica.

– Nije moguće uvijek pobijediti – napomenuo je Semedo koji je odigrao 45 minuta. Rekao je da je Portugal dobro ušao u drugo poluvrijeme pri rezultatu 0-1.
– Počeli smo drugo poluvrijeme izjednačenjem i bili bolji od Hrvatske. Imali smo tada brojne prilike da dođemo do 2-1, a također i da izjednačimo na 2-2 kada je Hrvatska opet povela – rekao je.
– Nažalost, nismo uspjeli. Sada nam preostaje jedino nastaviti raditi – zaključio je Semedo.
Portugal će u utorak ugostiti Irsku što će mu biti posljednja provjera uoči Europskog prvenstva koje počinje za šest dana. Vitinha, 24-godišnji veznjak, rekao je da je penal u osmoj minuti ohrabrio Hrvatsku.
– Oni su nakon tog ranog vodstva osjetili da bi ova utakmica mogla biti drugačija – rekao je.

Hrvatska je prvi put pobijedila Portugal u osam međusobnih utakmica.
– Nastojali smo se ubacivati u protivnički prostor, stvarati prilike, ali nedostajala nam je kontrola kada smo igrali dobro – rekao je Vitinha.
Napomenuo je da će Portugalu ovakva utakmica poslužiti da se dobro pripremi za Europsko prvenstvo.
– Sada ćemo vidjeti što smo radili pogrešno i to ispraviti – zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link

Exit mobile version