Site icon svakodnevno.me

Broz s lošim govorom tijela, Petković oklijevao, a Dalić napravio ono što se ne smije

Broz s lošim govorom tijela, Petković oklijevao, a Dalić napravio ono što se ne smije

Hrvatska nogometna reprezentacija otvorila je Europsko prvenstvo porazom, u Berlinu je Španjolska, u dvoboju prvog kola skupine B, slavila s uvjerljivih 3-0.

POGLEDAJTE VIDEO: Najveća zastava u Berlinu

02:29

Berlin: Najveća hrvatska zastava prvi put razvijena u punom opsegu

|
Video: 24sata/Pixell

Hrvatska, 4-3-3
Dominik Livaković (5) – Sad smo vidjeli kako Hrvatska prolazi u utakmicama u kojima Livi ne obrani dva-tri zicera. Golman Fenerbahčea kod golova je bio potpuno nemoćan, ne idu mu na dušu. Međutim, kad primiš toliko golova, ne možeš dobiti prolaznu ocjenu.

Josip Stanišić (5) – Nismo vidjeli previše njegovih napadačkih izleta. Tek u prvom poluvremenu jedan kvalitetan ubačaj za Budimira. Namučio ga je Nico Williams.
Josip Šutalo (5,5) – Jedan od rijetkih koji je kod naše reprezentacije nešto pokazao. Bez ikakvih problema rješavao se protivničkih napadača. Lažnjaci, driblinzi, prodavao je igračima “furije” baš sve. Međutim, teško je dobiti prolaznu ocjenu kad tvoja momčad primi toliko golova…
Marin Pongračić (5) – Oduševio je na pripremama i treninzima uoči Eura i tako izborio mjesto u prvih 11. Ipak, stoper Leccea protiv Španjolske nije bio na razini. Kod prvog gola Španjolaca ispao je, zakasnio je u ofsajd zamku. Ni njegove duge lopte nisu bile precizne kao na treninzima. Šteta, bila mu je ova utakmica velika prilika da cementira svoje mjesto u prvih 11 u sljedećim godinama.
Joško Gvardiol (5) – Nažalost, nije na lijevom beku izgledao kao što izgleda u Manchester Cityju. Drugačiji su zahtjevi i relacije… Nedostajalo je njegovih napadačkih prodora kao u prijateljskoj utakmici protiv Portugala. Joško je jedan od najboljih igrača ove generacije i mora bolje.
Marcelo Brozović (5) – U prvom poluvremenu bio je igrač s najviše pretrčanih kilometara kod Hrvatske, ali to kod Broza nikad nije bilo upitno. Ipak, primjetno je da nije u najboljoj formi. Jako loš govor tijela, stalno širio ruke.

Luka Modrić (5) – Teško je i sjetiti se kad je Zlatko Dalić izvadio Modrića tako rano. Priznao je na taj način poraz i odlučio sačuvati veznjaka Reala nepotrebnih napora. Modrić u ovoj utakmici nije bio pravi. Pokušao se u nekim trenucima spuštati po loptu i tako pomoći stoperima s iznošenjem lopte, ali prema naprijed nije bilo njegovog doprinosa.
od 65. Mario Pašalić (5,5) – Zna se što nam Pašalić donosi. Sveprisutan je u kaznenom prostoru. Doista, punio je box, ali pravih njegovih pokušaja nije bilo. Opasan je u igri glavom, ali izostali su pravi ubačaji naših reprezentativaca.
Mateo Kovačić (5,5) – Uz Josipa Šutala, najmanje loš u hrvatskoj reprezentaciji. Imao nekoliko jako dobrih driblinga i prodora, slaloma… Joj, kad bi samo popravio taj udarac i završnicu. Nažalost, nije imao raspoložene suigrače u veznom redu.
od 65. Luka Sučić (5,5) – Veznjak Salzburga ima enorman potencijal, ali i ove sezone mučilo ga je koljeno. Kad uhvati kontinuitet, mogao bi postati važan dio reprezentacije. U ovom trenutku to još nije. Nije pokazao da se može nametnuti u ovakvim utakmicama, protiv ovakvih protivnika.
Lovro Majer (5) – Nije odigrao kao u pripremnim utakmicama. Nisu ni njegovi prekidi ovaj put bili ubitačni. Veznjak Wolfsburga mora bolje. Možda ga je sputala ova kulisa, kao i velika očekivanja.

Andrej Kramarić (5,5) – Naš napadač jedan je od rijetkih koji je protiv Španjolske nešto pokušavao. Cimao je, driblao, ali do neke konkretnije prilike pored ovako raspoloženih španjolskih braniča nije mogao.
od 72. Bruno Petković (5) – Morao je napadač Dinama zabiti onu situaciju kad ga je s leđa oborio Cityjev veznjak Rodri. Imao je tu sekundu ili dvije. Hrabro je uzeo penal, ali skinuo mu je Simon. U nastavku njegov tap-in nije vrijedio, budući da je Perišić ranije ušao u 16 metara.
Ante Budimir (5) – U skoku potpuno nemoćan. Nije se mogao nametnuti pored stasitog Le Normanda. Nekoliko puta zakasnio u reakciji i propustio napasti drugu stativu. Kao da ga je ozljeda rebara, koju je imao u završnici sezone u Osasunu, izbacila iz ritma. Ante može i mora puno bolje.
od 56. Ivan Perišić (5,5) – Svojim ulaskom unio je dozu živosti. Nadajmo se da će Hrvatska potrajati na turniru pa da će Perija imati dovoljno vremena još podići razinu forme. Nažalost, kod penala Hrvatske, na odbijancu, ušao je prerano pa njegova asistencija za Petkovića nije vrijedila. Bio je samo indirekt…
Izbornik: Zlatko Dalić (5) – Španjolci kao da su našeg stratega iznenadili visokim presingom u prvih 20-ak minuta. Mučili smo se s iznošenjem lopte pa su morali pripomoći Modrić i Brozović. Kod trećeg gola Španjolaca sjeo na klupu i uhvatio se za glavu. Zabrinuto je gledao u pod. To si jedan trener ne smije dopustiti. Šalje na taj način lošu sliku igračima. Izborniče, glavu gore, bit će prilike za popravni!

Berlin: Susret Španjolske i Hrvatske u 1. kolu skupine B na Europskom prvenstvu

|
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Španjolska, 4-3-3
Unai Simon (7,5) – Branio je protiv “vatrenih” u osmini finala prošlog Eura. Imao je u toj utakmici nekoliko kolosalnih kikseva, ali u Berlinu je pokazao da je sazrio. Kako li je samo obranio penal Petkoviću…
Dani Carvajal (8) – Fantastičnu utakmicu odradio je Realov veteran. A imao je težak zadatak, zaustaviti zahuktalog Joška Gvardiola i vicmahera Andreja Kramarića. Kako je samo znalački u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena poentirao utrčavanjem na prvu stativu.
Robin le Normand (7,5) – Raznosio je naše napadače u skoku. Radi se o Francuzu koji igra za Španjolsku. Francuska jest moćna, ali i njima bi pomogao ovakav stoper.

Nacho Fernandez (7) – Uskočio u prvih 11 umjesto ozlijeđenog Aymerica Laportea. Niži je pa se dobro nadopunjava sa stasitim Le Normandom. Jak na lopti, iskusan.
Marc Cucurella (7) – Dobio prednost ispred sjajnog Alexa Grimalda. De la Fuente nije pogriješio s tim izborom. Cucurella je išao gore-dolje kao da je na baterije.
Rodri (6,5) – Skrivio je penal pa zbog toga pola ocjene manje.
od 87. Martin Zubimendi (-) – Igrao premalo za ocjenu.
Pedri (7) – Veznjak Barcelone imao je u prošlosti problema s ozljedama pa je to malo usporilo njegov nogometni razvoj. Međutim, to je stvar prošlosti. S 21 godinom predvodi vezni red “furije”. Bez problema nametnuo se pokraj Luke Modrića, Matea Kovačića i Marcela Brozovića. Asistirao Fabianu Ruizu za gol.

od 60. Dani Olmo (6) – Imao je bivši igrač Dinama nekoliko korektnih prodora. Namučio je Josipa Stanišića. Međutim, ako želi u nastavku turnira izboriti se za mjesto u prvih 11 “furije”, morat će puno bolje. Pritisak je na Olmu, nije lako nositi broj 10 u tako moćnoj reprezentaciji… S tribina ga je pratio otac Miguel.
Fabian Ruiz (8) – Fantastična utakmica za veznjaka PSG-a. Prvo prekrasna asistencija za Alvara Moratu pa krasan gol. 
Lamine Yamal (8) – Da sad stavite da će ovaj mladić biti buduća Zlatna lopta, ne biste previše riskirali. Yamal je protiv Hrvatske postao najmlađi igrač u povijesti europskih smotri. Driblinzi su mu nestvarno dobri i učinkoviti. Svojom hitrinom zadao je puno muke Gvardiolu. Krasno je asistirao Carvajalu za gol.
od 86. Ferran Torres (-) – Igrao premalo za ocjenu.
Nico Williams (7) – Njegov stariji brat Inaki puno je poznatiji široj nogometnoj javnosti, ali i Nico je prava opasnost. Izuzetno brz, hitar, neugodan… Minus mu je tek faza obrane. Nekoliko puta naši su ga s par jednostavnih dodavanja izbacili. Ispadao je… Nažalost, nismo to bolje iskoristili.

od 68. Mikel Merino (6) – Ušao kako bi pomogao učvrstiti sredinu terena. Ovaj terijer posao je odradio jako dobro.
Alvaro Morata (7,5) – Fenomenalan paker i strijelac. Iskoristio filigranski preciznu loptu Fabiana Ruiza i doveo Španjolce u vodstvo. Pogledajte na Transfermarktu koliko su klubovi za njega puta izdvajali pozamašne odštete. Protiv Hrvatske je pokazao zašto. A često je, prečesto, osporavan.
od 67. Mikel Oyarzabal (6) – Solidan.
Izbornik: Luis de la Fuente (8) – Doktorska disertacija trenera koji je vodio sve španjolske selekcije. Od kadeta do seniora. Svakog igrača Španjolske poznaje u dušu. Očitao je taktičku lekciju Zlatku Daliću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link

Exit mobile version