Site icon svakodnevno.me

Srbi unijeli zabranjene zastave, albanski novinar ih provocirao

Srbi unijeli zabranjene zastave, albanski novinar ih provocirao

Engleska je pobijedila Srbiju 1-0 golom Jude Bellinghama (20) u 13. minuti i tako izbila na čelo skupine C. No utakmica u Gelsenkirchenu nije prošla bez političkih poruka. Srpski navijači u velikom broju popunili su tribine Veltins Arene, a na stadion su unijeli zastavu na kojoj piše “Kosovo je Srbija”. Osim nje, na tribine su postavili i zastavu Rusije, koja je isključena iz svih natjecanja Uefe nakon invazije na Ukrajinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

02:02

Tučnjava između Engleza i Srba

|
Video: 24sata/Snimio čitatelj

UEFA bi zbog toga mogla pokrenuti disciplinski postupak protiv Srpskog nogometnog saveza. Slično je već učinila pokretanjem istrage protiv Albanije zbog “prenošenja provokativne poruke neprimjerene sportskom događaju” i upada huligana na teren.

S tribina se mogla čuti pjesma srpskih navijača o Kosovu, a na provokacije im je odgovorio novinar Arlind Sadiku. Kosovski novinar izvještavao je sa stadiona kada se u jednom trenutku okrenuo prema tribinama gdje su se nalazili srpski navijači i rukama im pokazao znak dvoglavog orla.

Srbija sljedeću utakmicu igra protiv Slovenije u četvrtak, 20. lipnja u 15 sati, a isti dan u 18 sati igraju Engleska i Danska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link

Exit mobile version