Site icon svakodnevno.me

Uefa pokrenula postupak protiv Srbije! Kosovari traže kaznu

Uefa pokrenula postupak protiv Srbije! Kosovari traže kaznu

Nakon što su se izbornik Dragan Stojković Piksi i nogometaš Dušan Tadić javno “pokoškali”, kapetan Srbije propustio je trening dan kasnije. Srpski mediji donose priču o raskolu unutar srpske reprezentacije i ističu mogućnost da je Piksi prekrižio Tadića za nadolazeće akcije na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Vatrenih uoči Albanije

02:37

Trening hrvatske nogometne reprezentacije u Neuruppinu

|
Video: 24sata Video

A nedugo nakon toga – novi šok za Srbe. Uefa je pokrenula disciplinski postupak protiv srpske reprezentacije i to zbog ponašanja njezinih navijača na utakmici s Engleskom. Naime, srpski navijači su u nekoliko navrata ubacivali razne predmete na travnjak i slali  provokativne poruke koje se tiču teritorija Kosova.
Kosovari prijavili Srbe
Upravo je kosovski nogometni savez tijekom ponedjeljka prijavio srpski. Kosovo se odvojilo od Srbije 2008. godine i neovisna je država, a Srbi i dalje svojataju taj teritorij što ističu neprimjernim porukama i obilježjima.

– Srpski navijači istaknuli su zastave i transparente te skandirali političke i rasističke poruke protiv Kosova tijekom utakmice s Engleskom na Europskom prvenstvu. Takvo njihovo ponašanje na velikom događaju poput Eura je apsurdno i besmisleno. Srbi su dokazali da je u njihovo društvo usađena mržnja prema susjednim državama – objavio je kosovski savez u priopćenju te dodao:
– Tražimo od Uefe da striktno kazni Srbiju jer se ovi incidenti ponavljaju. Istovremeno očekujemo od organizatora da zabrani isticanje takvih zastava u daljnjem natjecanju. Protiv Kosova skandiraju nacionalističke skupine koje prijete fragilnoj sigurnosti naše regije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link

Exit mobile version