Site icon svakodnevno.me

Nediljko Dujić prijavio policiji prijetnje smrću: ‘Prijete da će mi pobiti obitelj i sve spaliti’

Nediljko Dujić prijavio policiji prijetnje smrću: ‘Prijete da će mi pobiti obitelj i sve spaliti’

 

Nediljko Dujić: Prijete nam smrću i paljenjem zbog mog policijskog rada

U nedjelju smo dobili prijetnje čim smo se vratili s puta. Pošta je stigla u petak. Objavljivanje mojih policijskih podataka je kompromitovalo cijelu istragu, ako je to procurilo van policije. Prijetnje su užasne: da će nas likvidirati, spaliti nam kuću i imovinu.

Nisam uznemiren, svijestan sam da imam težak posao i da sam javna ličnost. Tako je kad se dirne u neke strukture koje imaju lične interese. Očito sam se zamjerio nekim ljudima, o čemu sam ranije i govorio.

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku odbacilo prijavu policajke protiv moje kćeri Anne, Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić utvrdio je propuste u tom postupku. Njegova podružnica u kojoj je zaposlena i druga moja kći, Anina sestra, postala je problematična jer istraga nastavlja nakon nove istrage koju je otvorio novi državni odvjetnik.

Annu je prijavila mlada šibenska policajka zbog psovki i pokušaja prevoženja. Prijava je teretila Annu za prisilu prema službenoj osobi, ali je odbačena. Međutim, nakon prijema izvješća Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) utvrdilo je propuste u postupku.

DORH smatra da je rješenje o odbačaju prijave preuranjeno jer Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku nije provelo dodatne izvide za prikupljanje relevantnih podataka. Također, DORH zaključuje da je trebalo povjeriti postupak drugom državnom odvjetništvu zbog sumnje u nepristranost, s obzirom da je Anina sestra zaposlena u tom odvjetništvu.

Stoga je Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske na temelju Zakona o državnom odvjetništvu povjerio postupanje drugom stvarno nadležnom državnom odvjetništvu. To odvjetništvo će poduzeti dodatne radnje da utvrdi sve odlučne činjenice u ovom predmetu.

Exit mobile version